Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan sel felaketinde zarar gören alanları ve sel mağdurlarını ziyaret etmek üzere Sinop'a geldi.

Sinop Havalimanında Vali Erol Karaömeroğlu ve eşi Filiz Karaömeroğlu tarafından karşılanan Emine Erdoğan helikopterle felaket bölgesine gitti. 

Afet bölgesindeki ziyaret ve incelemelerini tamamlayan Erdoğan akşam saatlerinde Sinop'tan ayrıldı. 

Ziyareti ardından sosyal medya hesabından bölge halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunan Emine Erdoğan: "Son yıllarda iklim değişikliğine bağlı afetleri tüm dünya olarak yaşıyoruz. Sonuçlarının ne kadar acı olduğunu bizzat tecrübe ediyoruz. İklim değişikliği her zaman gündemimizin birinci sırasında olmalı. Allah, ülkemizi böyle felaketlerden muhafaza buyursun!

Bu büyük felaket sonrası devletimizin tüm kurumlarının seferberlik ruhuyla bölgeyi yeniden ihya ettiğini, yaraları sardığını ve tüm ihtiyaçları hızla karşıladığını bizzat görmekten memnuniyet duydum.

Selden etkilenen tüm Kastamonu, Sinop ve Bartın halkına geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır niyaz ediyorum" dedi.

Editör: Vitrin Haber