Sinop'tan yapılan ilk uluslararası uçak seferi ile aktarmasız olarak özel bir firma organizesinde kutsal beldelere umre ziyareti için giden 179 kişilik Sinop kafilesi, ibadetlerini tamamlayarak Sinop'a döndü. Sinop Havalimanı'nda yapılan karşılama törenini sırasında oldukça duygusal anlar yaşandı. 

Sinop'tan ilk uluslararası uçuş dualar ve gözyaşlarıyla 15 gün önce yapıldı. Kutsal beldelere umre ziyareti için Hizmet Turizm organizesinde Sinop genelinden 85'i erkek 94'ü bayan toplamda 179 kişi dualarla uğurlanmıştı. İlk olarak Peygamber Efendimiz'in bulunduğu Medine-i Münevvere'ye giden Sinop kafilesi, buradaki 5 günlük ziyaret ardından Mekke-İ Mükerreme'ye geçti. Burada da 9 gün kalan vatandaşlar, umre ibadetlerini yerine getirdi. Umre ziyaretini tamamlayan kafile, dün Mekke-i Mükerreme'ya gözyaşlarıyla veda ederken, kendileri için tahsis edilen özel uçakla yaklaşık 3 saatlik yolculukla Sinop'a döndü. 

15 gün içinde çok şey yaşadık
Sinop Havalimanı'nda yakınları tarafından karşılanan umrecilerin, aileleriyle buluşması da oldukça duygusal oldu. Kafileye başkanlık eden Sinop Özel Eğitim Yurtları Temsilcisi Mehmet Bulat, dolu dolu bir umre yaşadıklarını söyledi. Mehmet Bulat; “15 gün önce buradan uğurlanış, bugün dönüş. Evet farklı 2 mekan. Biri dünya, diğeri cennet mekan. Dünya mekandan cennet mekana, cennet mekandan dünya mekana gelişi 15 gün içerisinde yaşamış olduk.  Tabi çok güzel bir duygu. Arkadaşlarımızla beraber ilk Medine-i Münevvere’ de, ardından Mekke-i Mükerreme’de  vazifelerimizi yerine getirdik” dedi. Zamanın büyük bölümünü ibadet ederek geçirdiklerini dile getiren Bulat; “Bugün o mübarek mekânlardan dünyaya inmiş olduk. Hem uğurlayış da hem de burada karşılamada halkın yoğun ilgisini alakasını çok manidar buluyorum. Sinop’tan tabi böyle büyük bir kafile çok coşkulu bir kafile o coşkuyu orada da yaşadık. Umuyorum bundan sonra her yıl uçaklar dolusu bu kutsal yolculuğa gidiş-geliş imkanı bulacağız” diye konuştu.

Sorunsuz bir şekilde yurda dönmenin mutluluğunu yaşayan bazı umreciler ise; “Çok güzel bir duygu. İnsanın oradan buraya gelesi gelmiyor. Söylenecek çok şey var. Fakat duygularımız o kadar yoğun ki anlatacak bir kelime bulamıyoruz. Çok güzel bir şekilde mübarek topraklara yolculuğumuz oldu. O kutsal topraklarda heyecanlanmamak mümkün değil. Büyük bir manevi iklim mevcut. Herkes gidip orayı görmeli. Oranın bambaşka bir havası var. Oradan dönüş yolculuğumuzdaki ayrılış, adeta bir göl yaşı seline dönüştü. Allah  yaptığımız bu hayırlı mübarek yolculuğu  kabul buyursun” diye duygularını ifade etti. 


Editör: Vitrin Haber