Şu ana kadar 70 kilometrelik hatta kaynak işlemleri tamamlanırken, 55 kilometrelik alanda da kaynak sonrası hattın yere indirilmesi çalışmaları bitirildi. Hattın Sinop Organize Sanayi Bölgesi'ne (OSB) kadar gelişi için yüklenici firmaya verilen süre ise Aralık 2013'te sona erecek. 

Sinop Valisi Dr. Ahmet Cengiz, doğalgaz çalışmaları ile ilgili bilgi almak ve çalışmaları yerinde incelemek amacıyla hattın ulaştığı Yenikent Beldesi’ne gitti.  Belediye Başkanlığı'nda BOTAŞ yetkilileri ile toplantı düzenleyen Vali Cengiz, çalışmaların geldiği son noktayla ilgili brifing aldı. Toplantıya Gerze Kaymakamı Metin Kubilay, Yenikent Belediye Başkanı Mevlüt Aydın, Valilik Yatırım Danışmanı Hayati Yaşar, Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdür Vekili Turan Durmaz, Gerze Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Güngör Kırarslan, BOTAŞ Kontrol Amiri Hakan Erkovan ile Müteahhit firmanın Şantiye Şefi Atilla Monus katıldı.

BOTAŞ Kontrol Amiri Hakan Erkovan verdiği brifingde Bafra-Sinop arasında döşenmekte olan boru hattının 112 kilometre uzunlukta olduğunu belirterek, her türlü coğrafik zorluklara rağmen mevcut projenin ilerisinde olduklarını söyledi. 25 Nisan 2012 tarihinde projenin start aldığını hatırlatan Erkovan, projenin teslim tarihinin 15 Aralık 2013 olduğunu kaydetti.

'17 Kişilik Ekip Çalışıyor'
BOTAŞ Kontrol Amiri Hakan Erkovan çalışmaların 17 kişilik ekiple sürdüğünü belirtti.Enerji Piyasası Denetleme Kurumu'nun (EPDK) Eylül 2012 ayı itibarı ile şehir içi dağıtım ihalesine çıktığını kaydeden bir yetkili de ihaleye beş şirketin iştirak ettiğini, fakat sonucun henüz açıklanmadığı ifade etti. Dr. Vali Cengiz özellikle çalışma yapılan yol güzergahlarının ivedilikle tekrar eski haline dönüştürülmesinin önemine değindi. 

Yapılan toplantı ardından Vali Dr. Ahmet Cengiz ile beraberindekiler çalışmaların sürdüğü sahada incelemelerde bulundu.  

Bu arada Bafra-Sinop Dağalgaz Hattı'nda kat edilen aşamanın rakamsal değerleri ise şöyle; "Güzergah açma; 85 kilometre, boruların dizgisi; 79 kilometre, kaynak; 70 kilometre, kaynak ardından boruların hatta indirilmesi; 55 kilometre, pist açma; 90 kilometre"
Editör: Vitrin Haber