301 işçinin hayatını kaybettiği maden faciasının yaşandığı Soma'da hayatta kalan işçilerin hikayeleri de filmleri aratmıyor. Madenden son anda kurtulan 36 yaşın'da ki Sinoplu Fikri Yıldırım, yaşadıklarını Vitrinhaber'e anlattı. Yazı işleri müdürümüz Serhat Özşahin ile telefonla görüşen Fikri Yıldırım, dehşet anlarını hatırlamak bile istemediğini söyledi. 

Bir anda her yeri duman kapladı
İki çocuk babası Fikri Yıldırım, Ayancık'ın Sulusökü köyünden çalışmak için gittikleri gurbette ekmek parası için çalıştıklarını belirterek, bir çok yakını ve arkadaşını madende kaybettiğini duygu yüklü sözlerle anlattı. Facianın yaşandığı anlarda yerin yaklaşık 2 kilometre altında bulunduğunu söyleyen Yıldırım, "Ben 1,5- 2 kilometre derinlikteydim. Gündüz vardiyasında sabit çalışan bir personelim. 14:55'te beyaz bir duman, arkasından da siyah duman geldiğini gördük. Ekibimizi madenin giriş bölümüne yakın olduğum için o bölüme yönlendirdim. Yanan bölgeye yaklaştığımızda duman biraz daha fazlalaştı. Daha sonra temiz bölgeye çıktık. Amirimiz İsmail beylerle birlikte arkadaki insanlara yardımcı olmak için geriye yöneldik. Fakat, aşırı duman yardımcı olmamızı engelledi. Maskemizin yarım saatten sonra bitmesi sonucu, arkadaşlarla birlikte yukarı çıktık. 

Aileme haber verdim ve madene döndüm
Hemen aileme haber verdim ve iyi olduğumu söyledim. Tesisatlarımızla birlikte ve şirketimizin bünyesinde olan yardım ekipleriyle gruplar halinde tekrar yardım amaçlı aşağıya indik ve kurtarma çalışmalarını sürdürdük. Bir çok yakınımızı, arkadaşımızı, hatta dayım Mehmet Şentürk'ü kaybettik. Çok acı bir olaydı. Şu anda yeni yeni kendime geliyorum. Yer altında kalan arkadaşların sağlam çıkacaklarını hiç tahmin etmiyordum. Tahminlerimizin doğru çıkmamasını ümit ediyorduk ama, korkulan oldu. 301 madenci kardeşimiz hayatlarını kaybetti. Hayatta kaldığımamı sevineyim, dostkarımı kaybetiğimemi üzüleyim" dedi.

Çok duygulandık
Facianın yaşanması ardından tüm ülkenin tek vücut olmasının kendilerinin yüreklerine su serptiğini belirten maden işçisi Fikri Yıldırım, Sinop'ta madende hayatını kaybeden madenciler için kılınan gıyabi cenaze namazını duyunca da oldukça duygulandıklarını belirtti. Yıldırım; "Türk milleti gerçekten büyük bir millet. Bu tür acılarda tek yumruk olmasını biliyoruz. Allah devletimize ve milletimize zeval vermesin" diye konuştu. 
Editör: Vitrin Haber