Cumhuriyetin kurulmasından 8 ay sonra doğan Cemile nine, 1923’de Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ten Recep Tayyip Erdoğan’a kadar tam 12 cumhurbaşkanı eskitti, onlarla aynı dönemde yaşadı. Tam 65 Başbakan gördü ve Cumhuriyetin 100. yılını göremeden 96 yaşında hayatını kaybetti.

Aynı zamanda Almanya'da görev yapan Sinoplu Gazeteci Erdal Altuntaş ile Avukat Serdal Altuntaş'ın da babaannesi olan ve köyün en yaşlısı Cemile Altuntaş’ın dört çocuğu, 14 torunu ve 17 tane torununun çocuğu var. 

Cemile Altuntaş, 16 Aralık 2001’de vefat eden eşi Salih Altuntaş’ın yanında Erfelek-Hasandere Köyündeki aile mezarlığında gözyaşları ve dualarla toprağa verildi.

Cenazeye Erfelek Belediye Başkanı Mehmet Uzun, AK Parti Erfelek İlçe Başkanı İbrahim Reçber ile Hasandere köyü muhtarı Hikmet Özgenç ile civar köylerin muhtarları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Merhumenin çocukları Sami ve Selamet Altuntaş, kızları Rayime Okutan ve Sevim Kökyıldırım ile damatları Lütfü Kökyıldırım ve Cevat Okutan ile torunları gazeteci Erdal Altuntaş ve Avukat Serdal Altuntaş taziyeleri kabul ederek cenazeye katılan tüm dostlarına teşekkür etti.


 

Editör: Vitrin Haber