Sinop’ta, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı'na bağlı Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklemesi Projesi kapsamında İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce alınan makine ve ekipmanlar çiftçilere törenle dağıtıldı.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü önünde gerçekleşen törene Sinop Valisi Yavuz selim Köşger, Belediye Başkanı Baki Ergül, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet. C. Sulaoğlu, diğer kurum müdürleri, çiftçiler ve vatandaşlar katıldı.

Dağıtım töreninde konuşan Ahmet C. Sulaoğlu, “Uygulamakta olduğumuz Makine ve Ekipman Alımlarının Desteklenmesi Programı ile tarım sektörünün ihtiyaç duyduğu tarım alet ve makine altyapısı yönünden güçlendirilmesi çiftçilerimizin gelir ve sosyal standartlarının geliştirilmesi hedeflenmiştir. Ayrıca, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması suretiyle; daha kaliteli ve pazar isteklerine uygun üretim yapılmasını sağlamak, zor şartlarda ve bedenen çalışan çiftçilerimizin işlerini kolaylaştırmak ve üretim maliyetlerini düşürerek uluslararası sahada rekabet edebilir bir düzeye getirmek amaçlanmaktadır. Bakanlığımızca 2014 yılında ilimize tahsis edilen bütçe ile 9 adet bahçe traktörü, 2 adet arıcılık makine ve ekipmanı, 13 adet balya makinesi, 6 adet biçer bağlar, 41 adet çayır biçme makinesi, 6 adet diskli tırmık, 81 adet el traktörü, 5 adet motorlu tırpan, 3 adet pülverizatör, 4 adet silaj makinesi, 3 adet süt sağım ünitesi ve soğutma tankı, 4 adet tarım römorku, 1 adet taş toplama makinesi, 17 adet toprak frezesi, 3 adet yem hazırlama makinesi olmak üzere toplam 198 adet Makine ve Ekipman Projesi Hibe Programı’na alınmış olup teslimatların tamamlanması ile yaklaşık 2 milyon TL toplam bütçe için 1 milyon TL hibe desteği verilmiş olacaktır. Ayrıca ilimizden ilk defa tamburlu sistem yağmurlama sulama sistemi kurulması için proje başvurusu yapan 1 adet yatırımcımıza program kapsamında 53 bin TL değerindeki proje için 26 bin 583 TL hibe desteği verilmesi çalışmaları devam etmektedir” dedi.

Tören sonrasında Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger ve Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, traktörün üstüne çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi.
Editör: Vitrin Haber