Karadeniz Turizm İşletmecileri Derneği (KATİD) Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz düzenlediği basın toplantısında Sinop Belediyesini hedef alan açıklamalarda bulundu. Sinop Belediyesini ve Başkan Ayhan'ı adaletsizlikle suçlayan Ali Yılmaz, özellikle kaçak pansiyonlar konusunda belediyenin hareke geçmediğini savundu.

Ali Yılmaz açıklamasında, eşine ait daireyi kiracısının kat maliklerinin muvafakati ve belediyeden ruhsatı olmadan iş yeri olarak kullandığını ve bu konuda belediyeye yaptıkları müracaatın gereğinin yerine getirilmediğini öne sürdü. 

SİNOP BELEDİYESİ CHP'Lİ DEĞİL
Açıklamasının bir bölümünde Sinop Belediyesini ve Başkan Ayhan'ı CHP'li olmamakla ve adaletsiz davranmakla suçlayan Ali Yılmaz: "Sinop Belediyesi kanunları uygulamıyor. Sinop Belediyesi bu nedenle adaletsizdir, kanunsuzdur ve meşru değildir. Kanunları uygulamayan bir belediye meşruiyetini yitirmiş demektir. Ben kanunun uygulamamasını hiç bir şekilde anlayamıyorum. Bu nedenle bu belediye CHP'li falan da değil. CHP Lideri Kılıçdaroğlu Ankara'dan İstanbul'a Adalet için yürüdü. Hani nerede adalet?. Adaleti uygulamıyorsan, sen genel başkanının ve partinin söylemlerini inkar ediyorsan, hak hukuk ve adalet sloganına ihanet ediyorsan  sen CHP'li de değilsin. CHP'yi sadece atlama tahtası olarak görüyor bunlar. Kesinlikle CHP'li değiller" dedi.

BAŞKANDAN SERT AÇIKLAMA 
KATİD Sinop İl Temsilcisi Ali Yılmaz'ın yaptığı açıklamalara Belediye Başkanı Barış Ayhan'dan sert cevap geldi. Başkan Ayhan; "Siz Sinop Belediyesi ile ilgili her türlü iddiada bulunabilirsiniz, ama asla Barış Ayhan CHP'li değildir diyemezsiniz" dedi. 
  
Başkan Ayhan açıklamasının devamında şunları söyledi: "Öncelikle maalesef sizlerin huzuruna böyle hoş olmayan bir konu üzerinde çıkmak konuşmak istemezdim. Sinop'a dair yatırımlarımızı Sinop'un geleceğini Sinop’un huzuru, refahı ve mutluluğu için yapacağımız projeleri konuşmak için çıkmak isterdim. 

BU SATAŞMA TERBİYE SINIRINI AŞMIŞTIR!
Ama maalesef artık sataşmanın boyutu terbiye sınırını aşmıştır. Saygı çerçevesini de aşmıştır. Tamamen özel alanımıza girmiştir. Bu sebeple kamuoyunu bilgilendirme ihtiyacı duydum. Son günlerde bir beyefendinin belediyemizle ilgili birtakım imar planı ile ilgili kendisini planlı bir yeri ile ilgili veya kendi arazisi ile ilgili bir takım asılsız iddialar vardı. Bu iddialar ardından eşine ait olan bir iş yerine 7 sene önceki verilmiş ruhsatla ilgili ağıza alınmayacak ifadelerle çok çirkin yaşına yakışmayacak ifadelerle basın açıklamasıyla şahsıma hakarete varan ifadeler bulmuştur. 

KİMSE BANA CHP'Lİ DEĞİLSİN DİYEMEZ
Bunlardan beni en çok rencide edeni Sinop Sinop Belediye Başkanı 'CHPli  değil’ ifadesidir. Sinop ile ilgili Sinop Belediyesi ile ilgili her şeyi söyleyebilirsiniz, her türlü iddiada da bulunabilirsiniz. Bunu tabii ki hukuk çerçevesinde yapmak zorundasınız. Ama siz asla ve asla Barış Ayhan'a CHP'li değil diyemezsiniz. Bu sizin haddiniz değildir. Sizin bilginiz, beyniniz, diliniz böyle bir cümleyi kullanmaya yetkili değildir"

Editör: Vitrin Haber