Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Dayanışma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Adnan Çeliker, beraberindeki, SİYAD Genel Başkan Yardımcısı Kartal Şube Kurucusu Cihat Uygun ve SİYAD Genel Başkan Yardımcısı Erol Altaş ile birlikte gazetemiz Vitrinhaberi ziyaret etti. Ziyarette Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin ile bir araya gelen SİYAD Genel Başkanı Adnan Çelikler,  6-9 Ocak 2021 tarihleri arasında İstanbul Maltepe etkinlik alanında düzenlenecek olan Sinop Tanıtım Günleri hazırlıkları hakkında bilgiler verdi. 
Büyük organizasyonun hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini belirten SİYAD Genel Başkanı Adnan Çelikler, organizasyon kapsamında Sinop’ta çeşitli ziyaretler gerçekleştirdiklerini söyledi. Çeliker; “Sinop’ta bugün çeşitli ziyaretler gerçekleştiriyoruz. Az önce Kültür ve Turizm Müdürümüzle görüştük. Birazdan Sayın Valimizle görüşeceğiz. Kendilerine bugüne kadar yaptıklarımız hakkında bilgiler vereceğiz.

Biz şu ana kadar İstanbul’daki kendi şubelerimizle, federasyonlarımızla istişarelerimizi yaptık. Yine Sinoplu sanatçılarımızla istişarelerimizi yaptık. Bütün il ve ilçelerimizle kahvaltı programında bir araya geldik. Afişlerimizi hazırladık, yöresel standa açacak vatandaşlarımızla diyaloğa girdik. Tabi biz burada hem yöresel sanatçılarımıza hem de ulusal sanatçılarımıza önem veriyoruz. Perşembe günü açılışımızı yapacağız. Açılış sonrasında Resul Dündar sahne alacak. Cuma günü de diğer bir ulusal sanatçımız Zeynep Başkan Sahne alacak. Tabi bu sanatçılarımızla birlikte sadece Sinoplu değil Sinop dışından vatandaşlarımızı da buraya çekmeyi hedefliyoruz. İnşallah Cumartesi ve azar günleri de bütün yöresel sanatçılarımızla güzel bir şova dönüştüreceğiz. Valiliğimiz başta olmak üzere, kültür müdürlüğümüzle, Sinop belediyemizle, halk eğitim merkezimizle ve ilçe belediyelerimizle inşallah Maltepe sahilinde Sinop rüzgarını estireceğimize inanıyorum. Tüm Sinoplu hemşehrilerimizi ve onların komşularını dostlarını, arkadaşlarını kısacası herkesi, 6-9 Ocak tarihleri arasında düzenlenecek olan Sinop tanıtım günlerine bekliyoruz” dedi. 

SİNOP’UN İHTİYAÇ DUYDUĞU TANITIM EKSİKLİĞİNİ GİDERMEYİ İSTİYORUZ
Özellikle turizm yönünden büyük bir potansiyeli olan ve içerisinde birçok değeri barındıran bir il olmasına rağmen Sinop’un tanıtım eksikliği nedeniyle hak ettiği değeri göremediğini belirten SİYAD Genel Başkan Yardımcısı Kartal Şube Kurucusu Cihat Uygun da SİYAD olarak Sinop’un ihtiyaç duyduğu tanıtım eksikliğini gidermeyi istediklerini söyledi. Uygun; “İstanbul’da yaşayan Sinoplular olarak bizler Sinop’a ve Sinoplu’ya hizmet konusunda üzerimize düşen görevleri yapma gayretindeyiz. Düzenleyeceğimiz tanıtım günleri ile de İstanbul’da Sinop farkındalığı oluşturacağız. Sinop; ticaret ve turizm açısından kabuğunu kırmaya başlayan bir il. Özellikle turizm yönünden büyük bir potansiyeli olan ve içerisinde birçok değeri barındıran bir il olmasına rağmen tanıtım eksikliğinden dolayı yeterli ilgi ve alakayı görmüyor. Ancak bu son yapılan çalışmalarla önümüzdeki yıllarda Sinop’ta büyük bir patlama olacağını görüyor ve hissediyoruz. Burada da tabi Sinop Valiliğine, Sinop Belediyesine büyük işler düşeceğini düşünüyoruz. Sinop son derece butik ve güzel bir şehir. Kuzeyde ulaşılabilecek en güzel noktalardan biri. Bunu çevremizde bulunan Sinoplu olmayanlar da söylüyor. Biz de İstanbul’da bu konudaki çalışmalarımızı yoğunlaştırarak Sinop’un tanıtımına büyük katkılar sağlıyoruz. 6-9 Ocak tarihinde Maltepe sahilinde gerçekleştireceğimiz tanıtım günleri ile de bunu perçinleyeceğiz” diye konuştu.

Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Gazetemiz Kurucusu Serhat Özşahin, Sinop’a ve Sinoplu’ya hizmet noktasında başarılı çalışmalar gerçekleştiren SİYAD’a çalışmalarında başarılar dileyerek Vitrinhaber Gazetesi olarak Sinop’a ve Sinoplu’ya fayda sağlayacak her türlü organizasyona destek olmaktan mutluluk duyacaklarını belirtti. 
 

Editör: Vitrin Haber