Sinop'ta İl Sağlık Müdürlüğü tarafından kurulan UMKE Balıkadam Ekibi eğitimini tamamlayarak göreve başladı.  

Karadeniz'de ilk olan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) Balıkadam Ekibi, yaz aylarında boğulma vakalarına karşı faaliyet gösterecek. 
 
2 aydır devam eden teorik ve pratik eğitimlerini usta balıkadamlardan alan 5 kişilik ekibe düzenlenen mini bir törenle 'bröve'leri verildi. Ekibin pratik eğitimlerini gerçekleştirdikleri Karakum mevkisinde gerçekleştirilen programa katılan İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz, UMKE balıkadamlarının önemli bir görevi icra edeceklerini söyledi. Açıkgöz; "Biz boğulmaların çok olduğu Akliman mevkisine geçen yıl gezici mobil ekip görevlendirdik. Bu ekibimiz 4 vatandaşımızın hayatını kurtardı. Ancak bu bölgede iki çocuğumuz boğuldu. Bir tanesinin cenazesini bir gün sonra çıkartabildik. Fark ettik ki Sinop'ta balık adam yok. Biz de balıkadam ekibini kurmaya karar verdik. Şu anda ekibimizin eğitimlerini tamamladık. UMKE Balık Adam ekibi eğitimlerini tamamlayıp bröve almaya hak kazandılar" dedi.
 
Ekibin Karadeniz'de ilk olacağını dile getiren İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz; "Tamamı sağlık çalışanlarından oluşan, içerisinde doktordan acil tıp teknisyenine, hemşireden sağlık memuruna kadar sağlık çalışanlarının bulunduğu, tamamı gönüllü UMKE ekibi olası boğulma ve kaybolma vakalarında ilimizde görev yapmaya başlamıştır. Türkiye'de yalnızca Mersin ve Antalya UMKE balık adam hizmeti veren iller arasına Sinop'da bu ekiple beraber katılmış oldu. İlimizde olabilecek boğulma ve kaybolma durumlarında adı geçen ekip 24 saat İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla hizmet verecek" diye konuştu. İl Sağlık Müdürü Dr. Osman Açıkgöz daha sonra eğitimlerini tamamlayan balıkadam ekibine brövelerini verdi. Programa Sağlık Spor Kulübü Başkanı Kenan Aral'da katıldı. Sinop Aquila Dalış Merkezi tarafından verilen eğitimlerde kulüp eğitmeni Sertaç Çelik ile birlikte 3 eğitmen görev aldı.

Editör: Vitrin Haber