Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül; "İçme suyu hattı çalışmaları nedeniyle bozulan yollar önümüzdeki hafta yapılacak" 


Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül basın mensuplarıyla bir araya gelerek belediye çalışmalarını değerlendirdi. Belediye binasında gerçekleştirilen toplantıda konuşan Baki Ergül ishale hattı nedeniyle bozulan yolların önümüzdeki hafta itibariyle asfaltlanacağını söyledi.  


Başkan Ergül; "Elimizin ulaştığı her alanda, vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için çalıştık. Çalışmaya da devam ediyoruz. Bugün itibariyle 1 milyon TL'lik asfalt ihalemizi yapacağız. İçme suyu hattı çalışmalarımız devam ediyor. Sinop içinde yapımı devam eden ve Sinop’a da rahatsızlık veren bu çalışmalar nedeniyle meydana gelen çamurlar ve çirkinlikler yakında ortadan kalkıyor. Asfaltlama çalışmalarımıza hızla başlayacağız. İçme suyu nedeniyle bozulan yollarımızı önümüzdeki hafta içinde tamamlayacağız. Çukurbağ Mezarlığı'ndan başlayarak İfa Market'in önüne kadar bozulan yolu asfalt yapacağız. Yine 45 bin metrekare sıcak asfalt 111 bin metre kare de asfalt kaplama çalışmalarımız var. Bu arada belediye imkanlarımızla yine parke yol yapımı kaldırım çalışmalarımız devam edecek” dedi


Kütüphane ve taşocağı mevkileri arasında yapmayı planladıkları bir takım çalışmaların da olduğunu söyleyen Başkan Ergül; ”Karakum Taşocağı mevkisi arasında yapmayı planladığımız çok güzel çalışmalar var. İnşallah orda bir dolgu çalışmasıyla güzel bir sahil yolu yapacağız. Anıtlar Yüksek Kurulu'ndan izin aldık. Şu anda imar planında.  O sahil yolunda da bir takım yerlere banklar ve spor aletleri koyup, yerleri kırmızı çakılla kaplama düşüncemiz var. Hatta orta yaş vatandaşlarımız için dinlenme ihtiyacı hissettiği anda oturabileceği, bir bardak su ya da çay içebileceği güzel küçük nezih bir alan yapmayı da planlıyoruz" 


"Şehir Girişi Yavaş Gidiyor"
Şehir giriş yolunun istediği hızda ilerlemediğini de belirten Ergül; ”Yol çalışmaları benim istediğim hızda olmasa da bir şekilde devam ediyor. Duvarların kalıpları geldi onların bir bölümü de desenli, bir şekilde yapıldı. Şimdi bu yaz döneminde çok yoğun bir trafik olduğu için o yolun bütün ekseninin dışındaki, bizim deplase ve genişleme yapacağımız bölümlerdeki çalışmaların hepsi yaz sezonun sonunda tamamlanmış olacak. Şehir giriş yolunu yaz sezonunun sonuna doğru eylül-ekim gibi çift geliş gidiş olarak hizmete açmayı düşünüyoruz. Benim esasında ki düşüncem bu yolun bu aylarda bitmesiydi ama bürokratik konular ve formaliteler nedeniyle yolun yapımı biraz gecikti. Bunun yanında içme suyu çalışmalarımız da bu senenin sonunda bitiyor“ 

Başkan Ergül basın mensuplarına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiği sırada toplantıyı izin isteyerek bölen beden eğitimi öğretmenleri derneği üyeleri geçtiğimiz günlerde yapılan yakar top şenliklerinde Başkan Ergül’ün kendilerine yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti. Baki Ergül ise beden eğitimi öğretmenlerinin sosyal etkinlikler çerçevesinde yapmış oldukları bu tür etkinliklerle gençlere örnek olduklarını ifade ederek :”Arkadaşlarımıza destek vermek bana ayrıca keyif veriyor. Onların ne denli zorluklar içerisinde bu hizmeti yürüttüklerini ben biliyorum. Onlara her zaman desteğimiz var yeter ki onlar Sinop’ta bu aktiviteleri devam ettirsinler” diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber