Boyabat ilçesinde akşam saatlerinde aniden başlayan yağmur su taşkınlarına neden oldu, bazı ev ve iş yerlerinin zemin katlarını su bastı. 

Boyabat'ta etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkiledi. Yağışlar sırasında rögar kapakları taşarken, yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar adeta köşe kapmaca oynadı. İş yerlerine sığınan vatandaşlar ile sağanağa araçlarında yakalanan vatandaşlar zor anlar yaşadı. Yağışlar nedeniyle Boyabat'ta ki cadde ve sokaklar adeta göle döndü.

Yol üzerinde biriken sular nedeniyle trafikte aksamalar yaşandı. Bu arada sağanak yağış ile birlikte bazı ev ve iş şerlerinin zemin katlarını su bastı. Belediye ekipleri, özellikle Kumluk, Yıldız ve Camikebir mahallerinde yağış sebebiyle tıkanan rögarları açmak ve evlere dolan suyu tahliye etmek için çalışma başlattı.

Yağmurun başladığı andan itibaren gelen ihbarlar üzerine harekete geçtiklerini belirten Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, belediyenin tüm imkanlarıyla seferber olduğunu söyledi. Çakıcı, "Bize gelen ilk bilgilere göre 10 civarında vatandaşımızın evini su basmış. Bu evlerdeki su tahliye işlemi devam ediyor. Ekiplerimiz yağmurun verdiği olumsuzluklar giderilene kadar görev başındadır." dedi. 






 
Editör: Vitrin Haber