Yaklaşık 1 asırdan fazla mazisi olan Boyabat Panayırı 12 Ekim Çarşamba günü itibariyle başladı. Boyabat Panayırı önceki panayırlarda olduğu gibi ilk kurulduğu yerde yapılıyor. Panayırda lunapark, hayvan pazarı, emtia alışverişlerinin yanı sıra ilçenin tanıtımına katkıda bulunmak üzere, kültürel çalışmalara da yer veriliyor. Özellikle panayır alanına kurulan lunapark, çocukların büyük ilgisiyle karşılaşıyor. Dönme dolap, balerin ve çarpışan arabaların önünde kimi zaman uzun kuyruklar oluşuyor. 

ÇOCUKLARIN GÖZDESİ DEVELER!
Panayıra getirilen develer ise çocukların en büyük gözdesi oldu. Develere binen çocuklar panayır boyunca tur atarken, velileri de çocuklarının fotoğraflarını çekmeyi ihmal etmedi.  Panayırda ayrıca ilçenin lezzetlerini de tatmak mümkün. Alana kurulu lokanta çadırlarda birbirinden lezzetli ürünler yenilebilirken, seyyar yiyecek satıcıları da müşterilerini bekliyor.  Ev hanımları da kurdukları stantlarda hazırladıkları yöresel hamur işi ürünlerini satıyor.

Bu arada Boyabat Panayırı etkinlikleri çerçevesinde dün şehir stadyumunda yapılan Boyabat Yağlı Pehlivan Güreşleri de çok sayıda güreş severi bir araya getirdi. Bazı TV kanallarının da canlı olarak yayınladığı Yağlı Güreşlere ülke genelinden çok sayıda pehlivan katıldı. 

Yoğun katılımın yaşandığı panayır 19 Ekim Çarşamba günü sona erecek.

 
Editör: Vitrin Haber