Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, Sinop’ta görev yapan ulusal ve yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Sinop Üniversitesi’nin öğrenci kontenjanları ve yeni eğitim öğretim döneminde ulaşılan öğrenci sayıları hakkında bilgiler veren Rektör Dalgın, üniversite bünyesinde yürütülen FETÖ soruşturması hakkında da önemli açıklamalarda bulundu.

Yürüttükleri FETÖ mücadelesi sırasında üniversite bünyesinde görev yapan ve farklı amaçlar güden bazı akademik ve idari personellerin kendileri üzerinden karalama çalışmaları yapıldığını öğrendiklerini belirten Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nihat Dalgın, bu kişilerle ilgili de gerekli yasal işlemleri yaptıklarını ifade etti.

KOLTUK SEVDASI VE ATANAMAMA HIRSI
Dalgın; “Bu vatan ve millet için yapılması gereken görevi el birliği ile yapmaya çalışılırken üç beş akademisyen ve üç beş idari personelin bize çelme takmaya çalıştıklarını, bizi farklı maksatlarla karalamaya çalıştıklarını maalesef üzülerek duyduk. Elbette bundan rahatsız olduk. Doğrusu bu konuda herkesin birbirine yardımcı olması gerekirken farklı sevdalarla hareket etmesi, farklı hedefler için hareket etmeleri hiç doğru olmadı. Bu anlamda neredeyse bir kumpas içerisine alınacak duruma getirildik.

Sebebi de gayet açık. Koltuk sevdası, bundan bir yıl önce gerçekleştirilen seçimlerde atanamama hırsı. Malumunuz olduğu üzere biz göreve geldiğimiz günden buyana Sinop Üniversitesinin Sinop’a ait olduğunu söyledik. Dolayısıyla Sinop’un esnafı iş dünyası, makul şartlar altında Sinop Üniversitesinin işlerini yapsın istedik. Tüm birim amirlerimize Sinop’u tüketmeden dışarı gitmemelerini söyledim. Üniversitenin işini Sinop’ta yaptıralım dışarıya gitmeyelim istedim. Ama kimileri istiyor ki işleri onların kapısına yönlendirelim.

VALİ BEYE VE BAŞSAVCI HANIMA BİLE GİTTİLER
Diğer taraftan işte bu koltuk bizim hakkımızdı. Siz daha bir yıl önce geldiniz gibi çocukça düşünceler bu 15 Temmuz sonrasında daha da depreşti ve bizimle alakalı çok ciddi manada karalama kampanyalarına şahit olmaya başladık. Bu grup Vali beye, Savcı hanıma bizimle alakalı olur olmaz şeyler anlatmaya çalışıyor. Bizi karalayarak mücadele verdiğimiz bu süreçte başarısız kılmaya çalışıyorlar. Bizim koltuk sevdamız yok. Ancak bize bir görev verildiyse layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Ancak bu tür oyunların oynanması hiç hoş değil. Madem o kesim böyle dedikodularla bizi karalamaya çalışıyorlar, bizler de makul ortamlarda daha da açıkça bunu söyleyerek, Sayın Valimizden ve Sayın Savcımızdan yardım istiyoruz, bizi anlamalarını istiyoruz. Tabi biz de gereken işlemleri yaptık. Açığa aldığımız 2 kişi bu kişilerden oluşuyor. Bizi engellemeye çalışanlara, bizi boğmaya çalışanlara boynumuzu uzatıp buyurun diyemezdik. Biz de tedbir amaçlı soruşturma başlattık ve bu kişileri açığa aldık” dedi. 
Editör: Vitrin Haber