Sinop’ta 11 Ağustos tarihinde yaşanan aşırı yağışlar nedeniyle meydana gelen selin en çok etkilediği Ayancık’ta yaralar sarılmaya çalışılıyor. 

Devletin tüm imkanlarının seferber edildiği ilçede hayatın normale dönmesi için çalışmalar devam ediyor. Bölgede yürütülen çalışmaları incelemek üzere Ayancık e gelen AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, selden zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Burada vatandaşlara geçiş olsun dileklerini ileten Binali Yıldırım, kendisine iletilen talepleri dinledi. 

TÜM ÇALIŞMALAR PLANLANDIĞI GİBİ GİDİYOR
Bölgede yürütülen çalışmaların planlandığı şekilde sürdürüldüğünü belirten AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, kısa süre içerisinde her şeyin normale döneceğini söyledi. Yıldırım; “Cumhurbaşkanımız ilk andan itibaren afetle ilgili tüm arkadaşları seferber etti. Cuma günü de kendisi afet bölgesine geldi. Şu anda bütün çalışmalar planlandığı gibi gidiyor. İnşallah kısa zamanda her şey normale dönmüş olacak” dedi. 
Selden zarar gören mahalleler ile küçük sanayi sitesinde de incelemeler yapan AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Türkiye’nin tek yürek afetzedelerin yanında olduğunu belirtti. 
Bölgede çalışmalarını sürdüren Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da bir süre, incelemeleri sırasında Yıldırım'a katıldı.
Binali Yıldırım'a incelemelerinde Samsun Valisi Zülkif Dağlı, Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ve diğer ilgililer eşlik etti.

Editör: Vitrin Haber