Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından her yıl rutin olarak yapılan gazete denetimleri Sinop'ta da başladı. Daha önce Valilik tarafından gerçekleştirilen denetimler, 2020 Ağustos ayında resmi ilan yayınlama hakkına sahip gazetelerin tamamının Basın İlan Kurumu'na bağlanması ardından BİK tarafından yapılıyor.

Ağustos ayında yapılması planlanan ancak, Ayancık ilçesinde meydana gelen sel nedeni ile ertelenen Sinop denetimleri bu hafta başı itibariyle start aldı. Sinop il merkezinde 4 günlük ve ilçelerde yayın yapan 6 tane haftalık olmak üzere, resmi ilan alan toplamda 10 gazete denetleniyor. Üç kişilik denetleme kurulunda Sinop'taki gazetelerin kadrolarında bulunan turkuaz basın kartı sahibi bir gazeteci de yer alıyor. 

Denetleme kapsamında gazetemiz Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürlüğü’nden gelen kontrol kurulu tarafından dün denetimden geçti. Gökhan Vural ve Mevlüt Çiftci ile Flaş Haber Yazı İşleri Müdürü Zeynep Koca'dan oluşan denetim kurulu üyeleri, gazete içeriği, haber, ilan, reklam, personel, dağıtım ve gazete arşivi ile resmi prosedürlere ilişkin 2020 ve 2021 yıllarını kapsayan geniş çaplı denetim gerçekleştirdi. 

Editör: Vitrin Haber