Beşiktaş’ta 10 Aralık 2016 günü gerçekleştirilen terör saldırısında 19 yaşında hayatını kaybeden tıp öğrencisi Berkay Akbaş anısına Ankara Tabip Odası ve Başkent Üniversitesi tarafından “Hayaller Yarım Kalmasın” programı düzenlendi. 14 Mart’ın 100. Yıl etkinlikleri kapsamındaki program TTB Tıp Öğrencileri Kolu’nun katkılarıyla gerçekleştirildi.

BERKAY ANISININA FİDAN DİKİLDİ
“Hayaller Yarım Kalmasın” etkinliği Başkent Üniversitesi’nde 12 Mart Salı günü Berkay Akbaş anısına fidan dikimi ile başladı.
Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Recep Tayfun, Başkent Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Derya Aldemir Akaydın, Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Vedat Bulut, Yönetim Kurulu üyeleri Dr. Gülgün Kıran, Dr. Gül Bakır, Berkay Akbaş’ın ailesi, arkadaşları, çeşitli fakültelerden öğrenciler ve TTB Tıp Öğrencileri Kolu’nun katılımıyla Başkent Üniversitesi Bağlıca Yerleşkesinde Berkay Akbaş anısına 19 adet fidan dikildi.

Ardından yerleşkeye geçen topluluk, TTB TIP Öğrencileri Kolu adına; Hazal Aybüke Böcü, Barış Kılıç, Hadi Sertaç Güler ile ressam Erkan Ayık tarafından fakültenin duvarına yapılan Berkay Akbaş’ın resmini ziyaret ederek, anı defterine duygularını yazdılar.
Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat Bulut anı duvarında yaptığı konuşmasına ev sahipliği yapan Başkent Üniversitesi’ne ve TTB Tıp Öğrenci Kolu’na teşekkürlerini ileterek başladı. Her ölümün üzücü olduğunu söyleyen Dr. Vedat Bulut genç ölümlerin derin yaralar açtığını ve kapanmasının çok zor olduğunu belirtti.

Hekimlerin savaş alanlarında ya da salgın hastalıklarda çok sayıda meslektaşını kaybettiğini ifade eden Dr. Bulut “Ama böyle terör saldırılarında kaybettiğimiz gençlerimiz bizim büyük acımız oluyor” dedi. Berkay Akbaş’ın ailesine sabır dileklerini ileten Dr. Vedat Bulut “Umarım böyle genç kayıplar bir daha yaşamayız. Anısının önünde saygıyla eğiliyorum” diyerek sözlerini noktalandırdı.

Berkay Akbaş’ın anısına dair yapılan konuşmaların ardından Başkent Üniversitesi tarafından emeği geçenlere teşekkür yazısı takdim edildi.

Etkinliğin sonunda TTB Tıp Öğrencileri Kolu tarafından hazırlanan Berkay Akbaş’ın arkadaşlarının “Berkay’ı anlattığı Video Gösterimi” düzenlendi. Gösterimin ardından Berkay Akbaş’ın ailesi, arkadaşları ve Ankara Tabip Odası Başkanı Dr. Vedat Bulut hislerini serbest kürsüde aktardılar.

Berkay Akbaş’ın ablası Selin ve babası Salim Akbaş Berkay’la ilgili anılarını paylaştılar. Ankara Tabip Odası yönetimine teşekkürlerini ileten aile; kendilerinin hiçbir talepleri olmadığı halde düzenli olarak anma programı yapıldığını belirtti. Selin ve Salim Akbaş ayrıca “Hayaller Yarım Kalmasın” anma etkinliğine ev sahipliği yapan ve aynı zamanda Berkay’ın öğrencisi olduğu Başkent Üniversitesi’ne ve emeği geçen TTB Tıp Öğrencileri Kolu’na da teşekkür etti.


 

Editör: Vitrin Haber