Sinop Belediyesi hizmet binasının çok yakında çarşı dışına taşınacak olması nedeniyle, kent merkezinde oluşturulan Ek Hizmet Birimi Tütüncü Sokakta hizmete girdi.  

Sinop'ta, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapımına başlanan Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında ilk olarak eski Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yıkılarak yerine yapımı devam eden esnaf çarşısına, kale surlarının önünde bulunan esnaflar yerleştirilecek. Ardından kale surlarının önünde bulunan Sinop belediyesinin de dahil olduğu binaların yıkımı yapılacak.

Belediye binasının yıkımı ardından başkanlık binası Bostancılı Mahallesine taşınacak. Sinop merkezdeki vatandaşların belediye hizmetlerini daha rahat yapabilmesi adına Belediye Ek Hizmet Birimi Sakarya Caddesi Tütüncü Sokakta hizmet verecek. Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan hizmet vermeye başlayan Belediye Ek Hizmet Birimi hakkında açıklamalarda bulundu.  

VATANDAŞLARIMIZ KOLAYLIKLA ULAŞABİLECEK
Sinop Kent Meydanı Projesi kapsamında tarihi kale surlarının önünde bulunan binaların yıkılarak Sinop'un yeni bir yeşil alan ve rekreasyon alanına kavuşacağını belirten Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan; "Tabi bu arada yıkılacak binaların içerisinde 1973 yılından beri Belediye Hizmet Binası olarak hizmet veren Belediye Başkanlığı binamızda yıkılacak ve çok kısa bir süre sonra belediye hizmet binamızı Bostancılı Mahallesine taşıyacağız. Vatandaşlarımızın ulaşımla ilgili sıkıntılar yaşayabileceği, hizmet alma noktasında bir takım engellerle karşılaşabileceğini düşünerek şehir içerisinde bir ek hizmet binası yapmayı uygun gördük. Ve hemen kentin merkezinde Sakarya Caddesi Tütüncü Sokak üzerinde bir belediye ek hizmet birimi oluşturduk. Bu birim dediğim gibi Sakarya Caddesinde vatandaşlarımızın çok kolaylıkla ulaşabilecekleri bir noktada" diye konuştu.

Belediye başkanlığı binasında verilen birçok hizmetin Belediye Ek Hizmet Birinde de verileceğinin altını çizen Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü; "Su tahsilatı ve tahakkuku, emlak vergisi tahakkuk ve tahsilatı, vatandaşlarımızın çevresinde görmüş olduğu rahatsızlıkları iletebileceği Mavi Masa birimimiz, zabıta birimimiz bu ek hizmet binasında Sinopluların hizmetinde olacak. Yani bu birincil derece belediyecilik hizmetlerini almak için vatandaşlarımız Bostancılı Mahallesindeki hizmet binamıza kadar gelmek zorunda kalmayacaklar, Sakarya Caddesi Tütüncü Sokaktaki ek hizmet binamızda bu hizmetleri onlara vermeye çalışacağız”.

Sinop Kent Meydanı millet bahçesi 50 bin 83 metrekarelik alanı kapsayacak. Millet bahçesi projesi içerisinde, çocuk oyun alanları, gezinti yolları, müze meydanı, kent çarşı meydanı gibi sosyal donatılar yer alacak. Proje içerisinde ayrıca 99 ağaç, 18 bin çalı ve 9 bin metrekarelik yeşil alan olacak.

Vatandaşların ihtiyaç duyacağı sosyal donatıların yer alacağı millet bahçesinde, tema bahçeleri, çiçekli bitkiler, dinleme ve piknik alanlarıyla doğa ile iç içe yepyeni bir sosyal yaşam alanı olacak".

 

Editör: Vitrin Haber