Sinop’ta meydana gelen bir kavgada yaralanan vatandaşları, can güvenliğini gerekçe göstererek ambulansa almayan sağlık personeli ile polis arasındaki tartışma amatör kameraya yansıdı.

Edinilen bilgiye göre, Sinop’ta saat 02.30 sıralarında Gazi Caddesi’nde iki taraf arasında kavga çıktı. Çevredeki vatandaşların haber vermesi ile kısa zamanda olay yerine gelen polis, iki grubu ayırarak yaralılar için ambulans istedi. Bu sırada olay yerinden kaçmakta olan iki kişi, polis tarafından kıskıvrak yakalandı.

Kavgada yaralanan 3 kişi ambulansa bindirilmek istendi ancak sağlık görevlisi ambulansın kapısında dikilerek polisle tartışmaya başladı. “Ambulansın içerisine polis istiyorum” diyen sağlık görevlisi bu gerçekleşmeyince hastaları aşağıya indirdi. O anlarda daha fazla dayanamayan bir polis memuru bayan sağlık personeli ile tartışmaya başladı. Ambulans yaralıları almamakta ısrar edince yaralılar polis araçlarına bindirilerek Sinop Atatürk Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Ambulans ise olay yerinden uzaklaştı. Bu anlar ise bir vatandaş tarafından saniye saniye görüntülendi.

“PERSONELİMİZ CAN GÜVENLİĞİNİ DÜŞÜNEREK VATANDAŞLARI AMBULANSA ALMADI”

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Sağlık Müdürü Opr. Dr. Gökhan Telatar şunları söyledi: "Kavga eden vatandaşların herhangi bir yarasının olmadığı, sadece bir kişinin dişinde problem olduğu gerekçesiyle hastaneye nakilleri uygun görülmedi. Ancak polisin ısrarı neticesinde vatandaşlar ambulansa bindi. Sağlık görevlisi polisin de ambulans içerisine binmesini istedi. Polis memurları ise ‘biz sizi arkadan takip edeceğiz’ diyerek bu teklifi geri çevirince personelimiz can güvenliğini düşünerek vatandaşları ambulansa almamıştır.”

İhlas Haber Ajansı (İHA)


Editör: Vitrin Haber