Sinop İl Genel Meclisinin bağımsız üyesi Abdullah Batur, Kültür Varlıkları Koruma Kurulunun SİT kararlarının Sinop'u insansızlaştırma amacı güttüğünü ileri sürdü. 

Sinop İl Genel Meclisi Üyesi Abdullah Batur yaptığı açıklamada, Sinop'ta uygulanan SİT kararlarının kamu yararından uzak bir karar olduğunu belirterek, bunun çok ağır mağduriyetlere neden olacağını kaydetti. Bu konuda belediyenin halkı bilgilendirmediğini dile getiren Batur, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; "İlan edilen SİT alanlarında yeni yapılacak binaların 9.50 yükseklik ve 0.50 T.A.K.S ile sınırlanması çok ağır mağduriyetlere sebep olacak kamu yararından uzak bir karardır.  Halkın çıkarlarını korumakla görevli Sinop Belediyesi bu konuya sesiz kalmaya devam ediyor. ‘Kişisel imar değişiklikleri için’ Aşıklar Düğün Salonunda halkı bilgilendirme! amaçlı basın toplantıları düzenleyen Sinop Belediyesi, halkın mülkiyet hak ve menfaatlerine zarar verecek Kentsel SİT Kararlarına ise, karşı oy verip kenara çekilmeyi tercih edilmiştir. 2-3 mahalle muhtarı haricinde halkı bilgilendirme ya da itiraz hakkını kullanma ve kullandırma gereğini duymamıştır"

SİNOP HALKI MÜLKİYETLERİNİ KAYBEDER
14.10.2016 ve 22.11.2017 Tarihli Kentsel ve 3. Derece Arkeolojik SİT Kararları konusunda son bir kaç gündür sadece kişisel bilgilendirme yapıldığını ileri süren Abdullah Batur, "Oysa Sinop Belediyesi 14.10.2016 tarihli Kentsel SİT Kararından sonra Koruma İmar Planlarını yapmış olsaydı, kurul bir başka bölgede Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün 10.05.2017 gün ve 1530 sayılı yazısına göre inşaat yasak bölgeleri ve h:9.50, T.A.K.S 0.50 Kararını alamayacaktı.  Kale surlarını incir ağaçlarından ve sarmaşıklardan koruyamayanlar Sinop halkının evine ocağına kilit vuramaz. Konuya vakıf seçilmişler ve yetkililer Sinop’un tamamını ilgilendiren konuda 3 maymunu oynamaya devam etmeleri halinde Sinop halkı mülklerini kaybedecektir" diye konuştu.
Editör: Vitrin Haber