Büyük Birlik Partisi Sinop İl Başkanı Tahir Şahin, Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Tevfik Nane ile Pegasus’un İzmir-Sinop seferine başlamasını ve İstanbul-Sinop sefer sayısının arttırılması konularını görüştü. Yapılan görüşmenin ardından haftada 1 gün olan İstanbul Sinop sefer sayısı 4 güne çıkarıldı.  İzmir-Sinop seferi için de ciddi bir adım atıldığını ifade eden Şahin, “Yaklaşık 45 gündür bunun için görüşmeler yürütüyordum. Nihayet bu girişimlerimizin de meyvesini aldık diyebilirim. İlk etapta haftada 1 gün olan İstanbul-Sinop uçak seferinin arttırılmasını talep etmiştik. Şuan için İstanbul sefer sayısı haftada 4’e çıkarıldı. Bu son derece önemliydi. Çünkü Anadolu yakasında da bizim çok hemşehrimiz var. Bir başka gündem maddemiz ise İzmir ile Sinop arası bir uçuşun olmasıydı. Çok gayret ettik, çabaladık, görüşmeler yürüttük ve ciddi bir noktaya geldik. Ben tüm Sinop halkı adına ilgisi ve desteklerinden dolayı Pegasus Genel Müdürü Sayın Mehmet Tevfik Nane’ye çok teşekkür ediyorum.

Bir aksilik olmaz ise İzmir- Sinop arası uçuş tarihinin belli olması an meselesi. Yakın bir tarihte bunu inşallah Sinoplularla paylaşacağız. Bu da gerçekleştiği takdirde artık Ege bölgesine de bir kapımız açılmış olacak. Bu seferin iki kent arasındaki ticaretin ve dostluğun pekişmesine vesile olacağına şüphem yok. İnşallah karşılıklı taleplerin artması ile beraber uzun sureli ilişkiler kurulur. Bunu sadece İzmir olarak düşünmemek lazım. İzmir ve çevresindeki illeri de kapsayan bir ulaşım olarak değerlendirmek lazım. Bu bağlamda çok bunu çok önemsiyoruz. Sinoplularda bunu çok istiyordu. Halkımız talep etti. Bizde üzerimize düşeni yaptık. Bizim amacımız hizmet etmek ve böyle hizmetlerle halkımızın karşısına çıkmak bizleri çok mutlu ediyor” dedi.

SIRADA ANKARA VE ANTALYA VAR
Ankara ve Antalya içinde girişimde bulunacağını ifade eden Büyük Birlik Partisi Sinop İl Başkanı Tahir Şahin, “Sinop’umuza İzmir uçuşunu kazandırdıktan sonra ki ilk talebimiz Antalya Ve Ankara uçuşları olacak. Hemserilerim tüm her şeyde olduğu gibi hizmetinde en iyisine layıktır. Sinop’umuzun hak ettiği hizmeti alabilmesi için elimizden gelenin en iyisini yapacağımıza söz veriyorum” diye konuştu.
 

Editör: Vitrin Haber