Sinop'taki yatırımlarla ilgili; Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan'ın ziyaret edildiğini hatırlatan Bayram Güveli, bu ziyaretlerin kent ve sanayi esnafı için oldukça olumlu ve verimli geçtiğini dile getirdi.  

Bu noktada AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile İl Başkanı Uğur Giresun'a teşekkür eden Başkan Güveli, ziyaretler sırasında sanayi sitesi esnafının sorunlarının aktarılması konusunda destek veren Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salim Akbaş, Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu'ya da minnettarlığını sundu. 

ENERJİ BAKANIMIZA TALEPLERİMİZİ ANLATTIK
Ziyaretler kapsamında Enerji Bakanı Fatih Dönmez'e 1. ve 2. kısım sanayi sitesi hakkında bilgiler verdiğini belirten Bayram Güveli: "1988 yılında yapımına başlanan ve 1995 yılında esnafımızın yerleştiği 1. Kısım Küçük Sanayi Sitemizde eski teknoloji ile yapılan ve tehlike oluşturan alt yapı ve yüksek gerilim hatlarına sahip elektrik direkleri konusunu sayın bakanımıza anlattık. 370 iş yerine sahip devlet yatırımı olan 1. ve 2. kısım sanayi sitemizde yeterli sayıda aydınlatma direklerinin bulunmadığını belirterek kendisinden bu konuda yardım talebinde bulunduk. Ayrıca sanayi sitemizdeki iş yerlerinde kullanılan elektrik ücretlerini ticarethane bedeli olarak değil, faturalandırmaların küçük esnaf statüsünde ücretlendirilmesi isteğimizi dile getirdik" dedi. Güveli Bakan Dönmez'in kendileri yakından ilgilendiğini belirterek, bahsedilen sorunların çözümüyle ilgili söz alındığını söyledi. 

BAKAN VARANK'A ALT YAPI SORUNLARIMIZ KONUSUNU AKTARDIK
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'a yapılan ziyareti de değerlendiren Başkan Bayram Güveli: "Yollarımıza büyük zarar veren yetersiz ve eskimiş alt yapımızdan bahsederek, bu konudaki sıkıntılarımızı sayın bakanımıza anlattık ve alt yapımızın değiştirilmesini istedik. 1. ve 2. kısım sanayi sitemizin 350 metrelik kazısı ve alt yapısı yapılmış bağlantı yolunun dolgu ve asfaltının yapımı için destek beklediğimizi söyledik. Yine 1. ve 2. kısım sanayi sitemiz üyelerinin toplu ödeme talebi üzerine geri kalan kredi ödemelerinin yapılıp yapılamayacağı hususunu dile getirdik" diye konuştu. 

Sinop'un yerel dinamiklerinin ilk kez böyle bir birliktelik ve sinerji yakaladığını kaydeden Sinop 1. Kısım Sanayi Sitesi Başkanı Bayram Güveli, bu birlikteliğin devamını diledi. Bakanlık ziyaretlerine katılan 2. Kısım Sanayi Sitesi Başkanvekili Mustafa Canyıldız'da AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile İl Başkanı Uğur Giresun'a teşekkür etti.

Ankara programı kapsamında geçtiğimiz hafta, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ile birlikte İl Başkanı Uğur Giresun, İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu ile Sinop'taki meslek odalarının temsilcileri; Enerji Bakanı Fatih Dönmez, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ziyaret etmişlerdi. 

Editör: Vitrin Haber