Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, Sinop Kapalı Pazar Yerinde korona virüs taşıyan esnafların belirlendiğine ilişkin haberleri yalanladı. Yapılan asılsız dedikoduların esnafa büyük zarar verdiğini dile getiren Gündoğdu: "Sinop Belediyesi Kapalı Pazar Yerinde korona virüs varmış çıkmış gibi aslı olmayan dedikodular yapılmakta. Lütfen bilip bilmeden yapılan bu söylentilere itibar etmeyelim. Burada ekmek mücadelesi veren hem köylümüz, hem de esnafımız var ve bu esnafımız asılsız söylentilerden olumsuz olarak etkileniyor. Ayıptır, günahtır. Dedikodu veya gıybet etmek kul hakkına girmektir. Zor bir zamandan geçiyoruz. Birbirimize destek olmamız gerekirken bu dedikoduları yapmak ve bu dedikoduları yaymak büyük bir vebaldir" dedi. 

PAZAR GİRİŞ VE ÇIKIŞLARINDA TEDBİRLER SÜRÜYOR
Sinop Kapalı Pazar Yerinde korona virüs tedbirlerinin yetkililer tarafından alındığını hatırlatan Gündoğdu: "Sinop Belediyesi ve Sinop Emniyetinin yetkili personeli, pazar yeri giriş ve çıkışlarında korona virüs tedbirleri kapsamında maske ve dezenfektan vermeye devam ediyor. Şüpheli olanlar pazar yerine alınmıyor" diye konuştu. 

BAKKAL VE KUAFÖRLERE COVİT TESTİ YAPILDI
Sinop Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu ayrıca kuaför ve bakkalların da ub tür dedikodularla  zan altında bırakıldığını hatırlatarak: "Kuaför esnaflarımızı periyodik olarak Covit-19 test ediliyor. Şu ana kadar vakıaya rastlanılmadı" ifadelerini kullandı. Gündoğdu, bu tür dedikoduları yayanların tespiti halinde yasal yollara başvuracaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: Vitrin Haber