Sinop’ta iki dönemdir Belediye Başkanlığı görevini yürüten ve 31 Mart yerel seçimleri sonrasında koltuğunu yeni belediye başkanına devredecek olan Baki Ergül, 2009-2019 yılları arasında geçen 10 yılı gazetemiz Vitrinhaber’e değerlendirdi.

2009 yılında borç batağında olan bir belediyeyi devraldıklarını belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, geride kalan 10 yılda her şeyiyle dört dörtlük, yaptığı hizmetlerle en uç noktaya ulaşmış bir belediye inşa ettiklerini söyledi. Ergül; “Batmış durumda olan bir ekonomiyi ve umutsuz insanların bir şeyler yapmaya çalıştığı bir ilden şuanda her şeyi ile dört dörtlük ekonomisi harika, yaptığı hizmetler en uç noktada olan bir belediyeye geldik. Buda bana açıkçası belediye çalışanlarımın başındaki bir kişi belediye başkanı olarak bana gurur veriyor. Bu 10 senede 2 kitap çıkarttık. Birincisi ilk beş yıl, ikincisi beş yıl olmak üzere 10 yılda neler yapıldı. Bence bütün Sinoplular bu kitaptan tedarikte bulunsunlar, belediyemizde var. Bunu kütüphanelerinin çok güzel bir yerinde anı olarak saklayabilirler. Bu 10 yılı özetle açıklamak gerekirse hepimiz denizin içinde büyüdük. Geldiğimizde şu oldu paramparça olmuş bir gemi düşünün biz bu gemiyi onardık ve şuanda hücum bot seviyesinde görev yapan bir gemi noktasına getirdik” dedi.

SİNOP BELEDİYESİ BORCU OLMAYAN BELEDİYELERDEN BİRİ
Sinop Belediyesi’nin Türkiye’de vergi borcu olmayan birkaç tane belediyeden biri olduğunu söyleyen Ergül; “ Ekonominin düzgün olması bizi mutlu ediyor. Yapılan hizmetlerin eski yeni haline baktığımızda gerçekten böyle miydi diye düşünüyoruz. Biz hesap verir belediyecilik düşüncesi içerisinde yapılan hizmetlerin eski ve yeni hallerini görebilmemiz için ilk beş yıl ve ikinci beş yıl olmak üzere 2 kitap çıkarttık. Bence her Sinoplu’nun kütüphanesinde olması gereken bir kitap.

Bu işleri yapabilmeniz için ekonominizin düzgün olması lazım. Yoksa benim A projem var B projem var neyle yapacaksınız bunu? Eğer sizin ekonominiz yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Önce bunun parasını bulacaksınız. Para, proje, gerekli izinler vesaire bunlar böyle olur. Biz 10 senede şunu yaptık, yaptıklarımızın hepsini bir kenara bırakalım. 10 senede belediyede çalışan her işçi ayın 15’inde Pazar gününe de denk gelse, bayrama da denk gelse her ayın 15’inde maaşını aldı” dedi. 

YENİ BAŞKAN SORUNSUZ BİR BELEDİYE DEVRALACAK
geride kalan 10 yılın sonunda 31 Mart seçimleri ile göreve seçilecek olan yeni belediye başkanına dört dörtlük bir belediye bıraktıklarının altını çizen Belediye Başkanı Baki Ergül, bundan sonraki süreçte de kendisinin fikirlerine ihtiyaç duyulduğu her an seve seve yardımcı olacağının bilinmesini istediğini ifade etti. Ergül; “Sinop’un yeni belediye başkanına dört dörtlük sorunsuz bir belediye bırakıyorum. İnşallah bunu bu şekilde devam ettirirler. Biz kapris kızgınlık çağlarını geçtik kim olursa olsun Baki Ergül’ün düşüncelerine itibar edipte başvururlarsa hiç çekinmeden onlara da her konuda yardımcı olurum. Çünkü başka Sinop yok. Bizim ortak paydamız Sinop. Sizler aracılığı ile tüm Sinoplu hemşehrilerimin ve Türkiye’de yaşayan herkesin yeni yılını kutluyorum. Sağlık, mutluluk içerisinde nice yıllar diliyorum. Sağlık olmadığı müddetçe hiçbir şey yapma şansınız yoktur. Önce sağlık sonra mutluluk diliyorum. İnşallah 2019 yılı hem ülkemize hem kentimize hayırlı şeylere vesile olur” dedi.

Editör: Vitrin Haber