Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, şehrin en güzel yerinde bulunan eski SGK binasının atıl vaziyette olduğunu belirtti.

Sinop Uğur Mumcu Meydanı deniz kenarında bulunan ve 2 yıl önce SGK tarafından ihalesi yapılarak bir şahıs tarafından satın alınan binanın bulunduğu  alanın imarda yeşil alan olarak geçtiği için yeniden büyük onarım yapılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Eskiden SGK’ya ait olan ve kiralık olarak işletilen otelin, yaklaşık 2 yıl önce ihalesinin yapıldığını ve bir kişi tarafından satın alındığını, ancak SGK’nın ihale şartnamesinde buranın yeşil alan olarak belirtildiğini vurgulayan Ergül, şunları kaydetti:

"Bu yeri ihaleyle alan şahıs buranın yeşil alan olduğunu bilerek alıyor. Büyük onarım yapmak için öncelikli olarak proje yapılması ve belediyeden izin alınması gerekir. Belediyenin de böyle yapıya büyük onarım müsaadesi vermesi yasalar çerçevesinde mümkün değil. Biz tamamen bize yasaların bize emrettiği şeyleri yerine getirdik. Yasalar bazen birilerinin işine gelmiyor. Gelmeyince de haksızlığa uğradıklarını zannediyorlar. Mahkemeler var. Biz burayı mühürledik. Savcılığa da böyle bir şeyin olmadığına dair haklarında suç duyurusunda bulunduk ve mahkeme kararı verecektir. Bu duruma ben de çok üzülüyorum. Bir kentin en özel bir yerinde böyle bir yapının atıl bir şekilde durması iyi bir görüntü oluşturmuyor. Bizim yaptığımız her şey yasalara uygun. Biz bu konuyu yer sahibine sözlü olarak anlattık."

Ergül, mahkemenin sonuçlanmasını beklediklerini, ona göre hareket edeceklerini sözlerine ekledi.

AA
Editör: Vitrin Haber