Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, İmar Planı ile ilgili tartışmalara ve iddialara, düzenlediği halk toplantısında cevap verdi. 

Amaç üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek diye sözlerine başlayan Baki Ergül; "Duyuyorum ki birileri bir takım toplantılar yapıyorlar. Bereket sayısı 10'u geçmiyor. Bir takım muhteremler, geliyorlar İmar planlarını tartışacağız diye, Baki Ergül'ü tartışmak cehalet ve cesaretine sahip oluyorlar. Toplantının konusu imar planı. Keşke imar planı olsaydı da, biz onlardan istifade etseydik. Ve konunu muhatapları yok. Sen bulunduğun noktadan işkembeyi kübradan, ağızlarından salyalar akıtarak konuşuyorlar. Benim kimseyle en ufak meselem olmaz. Belli duygu ve düşünceler içerisinde kendimi ifade ederim. Ama yanlış yapanı affetmem. 7 yılda benim 7 kuruşluk bir yanlış yaptığımı ispat eden varsa, yarın her bu görevi bırakırım. Ben böyle bir insanım ve ben böyle bir ailede büyüdüm" dedi.

İTİRAZLARI TEK TEK İNCELEDİK
Yapılan imar planına 700 itiraz geldiğini ve bunların tek tek incelendiğini dile getiren Baki Ergül sözlerini şöyle sürdürdü: "İmar planlarını yaptık. tabi yaptığımız imar planını herkes beğenecek diye bir şey yok. Bu planlara 700 civarında itiraz oldu. Bunun yarısı o kişilerin tezgahları vasıtasıyla matbu bir şekilde yoldan geçenlere imzalattırıldı. Bizim meclisteki planlarımız oy birliği ile geçmiştir. 15, benle birlikte 16 üyemiz var. 16 kişinin oluru, yani oy birliği ile geçmiştir. Bu meclis Sinop ilini temsil ediyor. Buna itiraz edenler Sinop'a itiraz ediyor demektir. Sen Sinop'u temsil eden bir meclisin yaptığı plana itirazınız olabilir ama çamur atamazsınız. Meclis bu itirazları tek tek irdeledi ve hepsine tek tek cevap yazdı. Bu itirazlara tek tek cevap yazıldı. Geçen gün ben 4 nüsha olan itirazlar için 2 bin 800 tane bu konuyla ilgili imza attım. Bu itiraz dilekçelerinden kabul ettiklerimiz var. Ama müracaat edenlerden haksız olanlarda var. Haklı olan yerlerde düzeltmeler yapılacak.

KONU KEŞKE İMAR PLANI OLSAYDI
Konu keşke imar planını tartışmak olsa, keşke eleştirenlerin fikirlerinden istifade etsek. Her şey olup bitmiş, oy birliği ile meclisten geçmiş, ilana çıkartmışız, böyle bir toplantı yapılmış ve imar planının 'i'si konuşulmuyor. Sadece ben ve iki arkadaşım konuşuluyor. Sinop Belediyesinde belediyecilik konusunda en bilgili olan arkadaşlarımız Nurettin Karaduman ve Abdullah Tahtadır. O kişiler bu arkadaşlarımızın tırnakları bile olamazlar. Bir kere Abdullah Tahta dürüst bir arkadaşımızdır. 

Bu çamurları atanlara çok bir şey söylemek istemiyorum. Bir masa kurmuşlar, biri moderatörmüş. Biri diyorki 'ben şehir plancısıyım ama bu zamana kadar plan falan yapmadım'. Sevgili muhterem sen moderatörsün. Senin görevin imar planını konuşturmak. Orada biri çıkmış Baki Ergül'e sallarken, sen ne iş yapıyorsun? Birde yaşını başını almışsın.

BANA DANIŞMAN OLMAK İSTEMİŞTİ
1988 yılı imar planları, dolayısıyla Sinop'u katleden bir arkadaşımız da var bunların arasında. Adı hepinizce malum. Bu beyefendi 1988 yılı imar planın ahbap çavuş yapmışlar. Bu zatı muhterem ben belediye başkanı olduğumda geldi yanıma illa beni danışman olarak al dedi. Dedim kardeş sen Sinop'a yapacağını zaten yapmışsın, kusura bakma çık dışarı demişimdir. Ben Sinop'u katleden insanları yanıma danışman alsam siz neler dersiniz?

1 LİRALIK MENFAAT SAĞLADIYSAM
Bir tanede kendini çevreci olduğunu ifade eden bir hanımefendi var. Ranta öncelik verilen bir plan demiş. Baki Ergül'ü gerek geçmiş dönemde gerek belediye başkanlığı döneminde, kendisine 1 liralık menfaat sağladığını ortaya koysun ben söz veriyorum, yarın bu belediye başkanlığı görevini bırakacağım. Ben bu kadar iddialı bir insanım. Rahmetli babam yukarıda garibanın birini bana kardeş yapmış. 500 metrekare yeri bila bedel birine vermiş. Üstüne de yapıvermiş. Bir çırpıda 500 metrekare yeri ben rant elde etmek için imar planı değişikliği yapmışım. Bu yerin imar planı Aydın Atakan zamanında yapılmış. Ben babamın yerinde 10 metre yukarı çıkarmışım ve hiç bir yerini değiştirmeden. Meğer ne usulsüzlükler, ne haksızlıklar yapmışım. 

Benim yapımda vıdı vıdı yoktur. Herkesin yüzüne karşı söylerim. Kimse Baki bey benim arkamdan konuştu diyemez. Keşke o arkadaşlarda burada olsaydı. Ama onların hepsi meşhur olma peşinde. 

BİZ BİRİLERİ GİBİ PAFTALARI JİLETLE KAZIMADIK
7 yıllık başkanlık döneminde, hiç bir arkadaşım meslektaşının yerine sahte imza atarak mahkemelik olmamıştır. Vatandaşlardan para veya menkul almamıştır. Hiç bir çalışanımız onaylı imar paftaları üzerinde jiletle kazıyarak plan değişikliği yapmamıştır. Orijinal planları kazı, sonra ben dürüstüm diye ortalıkta gez. Onun için bunlara fırsat vermemek için imar planlarını elektronik planda yapıyoruz"
Editör: Vitrin Haber