AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'de yapılan grup toplantısında gündeme ilişkin konularda önemli açıklamalar yaptı.

Dün Sinop'ta BDP'li milletvekillerine yönelik saldırılarla ilgili konuşan Erdoğan, yaşanan olaylarla ilgili CHP ve MHP'yi suçladı. "CHP ve MHP'lilerden oluşan gruplar orada bir provokasyonun içinde yer alıyorlar" diyen Erdoğan sözlerine şöyle devam etti; "Biz bölgedeki huzursuzluğu gidermek istiyoruz. Bunun gayreti içerisindeyiz. Bunu başarmanın arzusu içerisindeyiz. Bakın bölgesel milliyetçiliğe biz hayır diyoruz.

Dün BDP’li milletvekilleri Sinop’a geçiyorlar. CHP ve MHP’den oluşan gruplar orada provokasyonun içinde yer alıyor. Şimdide kalkıp iyi niyet mesajlarıyla bunlara fırsat vermeyin, şöyle yapın böyle yapın diyorlar. Beğenirsin beğenmezsin, onlar milletvekilleridir. Oradaki toplantıyı izlemek zorunda değilsin. Saygı duymak zorundasın. Bunların ruh kökünde toplantılara saygıları yoktur. Saygısızlık vardır. MHP budur, kafa yapısı budur. Orada bunu engellemek suretiyle siz ülkemize huzur getirmiyorsunuz.

Ondan sonra da tabi ne Hakkari’ye ne Van’a gidebilirsiniz. Sadece Ankara’dan konuşursun. Sivas’ın ötesine geç görelim seni.  Bu ülkenin hepsini kucaklamadınız. Irkçılık yaptınız, şeytani olan anlayışa hizmet ettiniz. Ondan bu ülkede sıkıntının kaynağı oldunuz.

MHP gider sadece ırkçılığın diliyle konuşur, BDP ırkçılığın diliyle konuşur. CHP onun ne konuştuğu zaten belli değil. Ak Parti milletin diliyle, gönül diliyle konuşur" 
Editör: Vitrin Haber