Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, düzenlediği basın toplantısı ile 10 yıllık görev süresinde yaptıkları hizmetleri anlattı. 

Belediye Başkan yardımcıları ile birlikte, geçtiğimiz günlerde hizmete açılan belediye nikah salonunda basın mensupları ile bir araya gelen Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un önemli ihtiyaçlarından bir tanesi olan nikah salonunu şehre kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Ergül; “Aslında bu salonu daha önce yapmamız gerekiyordu. Bu salona belediyenin de ihtiyacı vardı, Sinop’un da ihtiyacı vardı. Ancak, bu kadar işin gücün arasında burayı ikinci plana atmamız gerekiyordu. Ama kısmet bugüneymiş. Burası bizim gençlik yıllarımızda Sinop’un en önemli düğün salonlarından bir tanesiydi. Sonraki yıllarda ise atıl bir durumda bekledi. Biz istedik ki burayı hem Sinop belediyesine hem de Sinop’a kazandıralım istedik. Burası çok amaçlı bir salon. Ekonomik şartlar gittikçe zorlaşınca insanlar da nikah kıymak için belediyeye geliyor. Tabi salonumuz olmadığı için nikaha gelenler belediyemizin üçüncü katına çıkmak zorunda kalıyorlardı. Şimdi ise bu sorundan tamamen kurtulduk. Hatta ilk nikahımızı geçtiğimiz gün kıydık. Burası sadece nikah merasimleri için değil çeşitli toplantı organizasyonlarının da yapılabilmesi için de müsait bir salon. 
Burada ayrıca Sinoplu tiyatro gruplarımıza da bir oda tahsis ettik. Onlarda Sinop’un kültür ve turizmine büyük katkı sağlıyorlar. Tiyatrocu arkadaşlarımız kendilerine tahsis edilen odada kıyafetlerini muhafaza ederler bu salonda da çalışmalarını yaparlar diye düşündük” dedi.

YENİDEN ADAY OLMAK GİBİ BİR DÜŞÜNCEM KESİNLİKLE YOK
31 Mart seçimlerinde yeniden aday olmak gibi bir niyetinin olmadığının altını çizen Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, talepleri halinde başkan adaylarına gerekli desteği verebileceğini söyledi. Ergül; “Malum seçim sürecindeyiz. Bu süreçte bir sürü şey konuşuluyor. Şunu söyleyeyim biz son noktayı koyduk. Sinop’a karşı görevimizi yaptık. Yeniden aday olmak gibi bir düşüncem kesinlikle yok. İnşallah bundan sonraki süreçte görev alacak olan arkadaşlarımızın tek amacı Sinop’a hizmet etmek olur. Bu şekilde düşüneceklerine de inancım tamdır. Ben her iki belediye başkan adayı arkadaşıma da aynı şeyi söyledim. Ben Sinop’ta olduğum müddetçe, benim bilgi ve birikimimden istifade etmek isterlerse, gerekli desteği vermeye hazır olduğumu kendilerine ifade ettim” diye konuştu.

10 SENEDE MUCİZELERE İMZA ATTIK
Geride kalan 10 senede Sinop’ta önemli hizmetlere imza attıklarını kaydeden Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un gelecek yıllarda daha iyi yerlere ulaşacağına inandığını belirtti. Ergül; “10 sene Sinop’ta bazı şeylerin altına hep birlikte imza attık. Sinop’ta 10 senede mucizelerin altına imza attık. Bu açıdan çok mutluyum. Tabi daha yapılacak bir takım şeyler var. Onları da göreve gelecek arkadaşlarımız yaparlar. Sinop ve Sinoplular her şeyin en güzelini hak ediyor. Bakın biz 3 seneden bu yana Türkiye’nin en mutlu şehri seçiliyoruz. Bu o kadar kolay bir şey değil. Bunda her kesin payı var. Sinop’un geleceğinin eğitim ve turizm yönünden çok iyi olduğunu düşünüyorum. Çünkü bunun alt yapısını hazırlayacak bir insan potansiyeli var, Sinop’a sahip çıkanlar var. Bu da Sinop için bir katma değerdir. Gelecekte Sinop, inşallah çok çok daha iyi olacaktır” dedi.

SİNOP’UN 2 ÖNEMLİ SORUNU VAR
Görev süresi içerisinde yapmayı arzu ettiği ancak tamamlayamadığı 2 önemli konu olduğunu belirten Belediye Başkanı Baki Ergül, bunlardan bir tanesinin çevre yolu diğerinin ise çekek yeri düzenlemesi olduğunu söyledi. Ergül; “Sinop’un çok önemli 2 konusu var. Ben bunu aday arkadaşlara da söyledim. Bunlardan bir tanesi büyük oranda alt yapısı yapılmış olan Sinop çevre yolu projesi. Bu projenin muhakkak yapılması lazım. Şu anda proje yapım çalışmaları karayolları tarafından devam ediyor. Nedir bu proje? Pazar yeninin altından başlayıp kale dibinden kalelerin etrafı açılarak, kumkapıya kadar ve o bölgede hiç kuma inmeden şev’lerden doğru, havaalanının üst tarafı, açık ve kapalı cezaevi ve oradan da Ayancık yoluna giden 8 km’lik bir proje. Bu proje tek bir proje olarak algılanmasın. Bunun yanında bisiklet yolu projesi de var. Bunun yanında seyir terası projesi var. Bu projeye bağlı olarak, Erfelek çayı üzerinde bulunan birinci köprü ile ilgili bir projemiz var. Bu proje ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığından 1 milyon lira ödenek aldık. Bunun proje bedeli sadece 50 bin lira. Bu proje DSİ ile koordineli bir şekilde yürütülüyor. Bu proje de tamamlandı. 

Diğer bir konu ise çekek yeri dediğimiz 22 dönümlük alanının tamamlanmasıydı. Ama şu haliyle bile eski haline göre çok güzel. Şimdi bu alanın projesi hazır. Buranın anıtlar kurulu ile bir ilişkisi vardı, onu çözük. Şimdi gelecek arkadaşlarımız oraya çok güzel bir rekreasyon sahası yapmak durumunda. Bir de benim özellikle orada yapmayı hayal ettiğim ve maketi bile hazır olan Atatürk’ün 18 Mayıs 1919’da Sinop’a gelip de buradan Anadolu’ya açılamadığı o günün önemini vurgulayan ve yaklaşık proje bedelinin 1 milyon lira civarında olacağını tahmin ettiğim, açık hava müzesi tadından bir düşüncem vardı. Bunu da oraya yapmak isterdim. 
Tüm bunların yanında tabi Sinop’a bir cila da çekmek lazım bence. Bakıyorsunuz her yerde bir teleferik furyası almış gidiyor. Buna en çok yakışacak yerlerden bir tanesi de Sinop diye düşünüyorum. Tabi bunu diğer olmazsa olmazları yaptıktan sonra yapmayı arzu ediyordum. Esas hizmete karşılık gelecek işleri yapmadan bunlara girişmem zaten. Ama işte diğer eksikler tamamlansaydı, pervaneden birkaç güzergahı da içine alarak seyir terasına doğru giden bir teleferik hattı yapmak isterdim. İnşallah bizden sonrakiler bunu değerlendirirler” diye konuştu.
Başkan Ergül, konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı.