AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, söz verdikleri “Sinop Şehir Meydanı Projesi” için ilk adımı attıklarını duyurdu. Maviş, 4 Eylül 2019 Çarşamba günü AK Parti İl Başkanı Uğur Giresun ve İl Genel Meclisi Başkanı Yakup Üçüncüoğlu’nun da katılımıyla İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu'yu ziyaret etti. Nazım Maviş ziyarette “Şehir Meydanı Projesinin” ortaya çıkmasını sağlayacak ilk adımı attıklarını ifade etti.

MAVİŞ, BAKAN SOYLU'YA TALEPLERİNİ ANLATTI
İçişleri Bakanı ile görüşmesi sırasında Bakan Soylu'ya 1980 yılında yapımına başlanan 1987 yılında hizmete giren mevcut Hükumet Konağının (Valilik Binası) bulunduğu yerin yarımadanın en yoğun ve sıkışık bölgesinde olduğunu belirten Nazım Maviş, bu nedenle valilik ve kamu binalarının taşınarak, trafik, otopark ve diğer yığılmaların önleneceğini, günlük yaşamın akışındaki sorunların azalacağını belirtti. Milletvekili Nazım Maviş ayrıca Sinop’un tarihi kimliğinin ortaya çıkarılması için, kale surlarının önünün açılması, Deniz Şehitliği, Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Mahmut Kefevi Cami ile bütünleşen bir Sinop Şehir Meydanına, Sinop’un kavuşması için Hükumet Konağının mevcut yerinden kaldırılması gerektiğini anlattı.

BAKAN SOYLU TALİMATI VERDİ
Yapılan görüşmede, Sinop'un önümüzdeki yıllardaki gelişim aksını ve gerçekleşecek nüfus artışını hesaba katarak, Sinop'un yakın bir gelecekte hızlı bir şekilde büyüyeceğinin görüldüğünü dile getiren Maviş, birçok kamu kurumu gibi Hükumet Konağı için de bir yer değişikliği zarureti doğduğunu, Valilik binasının yıkılarak Şehir Meydanı projesinin ortaya çıkması için yeni Hükumet Konağı yapımı konusunda destek istediklerini ifade etti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'da gerekenin yapılacağını belirterek, konuyla ilgili gerekli talimatları ilgili bürokratlara verdi. 

TOKİ TARAFINDAN YENİ HÜKUMET KONAĞI YAPILACAK
Ziyaret ardından açıklamalarda bulunan AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş, yapılan görüşmenin oldukça güzel geçtiğini belirterek, Sinop'an kısa süre içerisinde güzel bir meydana kavuşacağını söyledi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan çalışmaların bir an önce başlatılması ve TOKİ tarafından Sinop'a yeni bir Hükumet Konağı yapılması sözünü aldıklarını kaydeden Nazım Maviş: "Sayın İçişleri Bakanımız, sürecin hemen başlatılması için ilgili bürokratlara talimat verdi.

Hükumet Konağının kaldırılmasından sonra Adliye Binası, Özel İdare Binası ve Ağız Diş Sağlığı Binalarının da aşama aşama kaldırılacak ve tarihi kent kimliği ortaya çıkarılacak. Sinop merkez ve ilçelerde seçim öncesi vaat ettiğimiz projeler hayata geçirilene dek takipçisi olacağız. Bu noktada her türlü desteğin alınması için gece gündüz gereken çalışmalar yürütülecek" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber