Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "11 Milyon Ağaç; Bugün Fidan, Yarın Nefes" projesi kapsamında, Sinop’a gelen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’u havaalanında AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, ilçe belediye başkanları ve kurum müdürleri karşıladı.

Sinop ziyareti kapsamında ilk olarak, fidan dikiminin gerçekleştirileceği Sinop Engelsiz Yaşam Merkezi’ne geçen Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, burada protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu.

Bakan Selçuk daha sonra, Sinop'ta yapımı tamamlanan Gündüzlü Bakım Merkezi'nin açılış törenine katıldı. Bakan Selçuk, açılışını yaptığı merkezi beraberindeki heyetle gezerek yetkililerden bilgi aldı, çocuklarla sohbet etti.

Buradaki açılışın ardından, Sinop Valiliğini ziyaret eden Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Valilik girişinde Vali Köksal Şakalar ve protokol üyeleri tarafından karşılandı.

 Valilik katında, Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’a Vali Köksal Şakalar tarafından, el işlemesi keten örtü hediye edildi.

Selçuk, daha sonra Vali Köksal Şakalar ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş’in katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda, Bakanlığına bağlı kurum yetkililerinden kentteki çalışmalar hakkında brifing aldı.

Buradaki toplantının ardından Selçuk, 2012 yılında Hakkari'nin Çukurca ilçesinde şehit düşen Sinoplu şehit Bülent Yalçın'ın ailesini ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen ziyarette Bakan Selçuk, bir süre şehidin ailesiyle görüştü.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, akşam saatlerinde havayolu ile İstanbul’a döndü.

Editör: Vitrin Haber