Bakanlığı ile ilgili bir dizi inceleme ve programa katılmak üzere Sinop'a gelen Bakan Kurum, Cuma Namazı çıkışında Sinop'ta alan incelemesi yaptı. 

Tersane mevkisinden başlayarak, İskele mevkisi ve devamında Atatürk Caddesi ile Hükümet Meydanına kadar olan kısmı gezen Bakan Kurum, Sinoplularla sohbet etti, çocuklara oyuncak verdi. Bakan Kurum'a gezisi sırasında AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, Sinop Valisi Köksal Şakalar, Belediye Başkanı Barış Ayhan, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun ve ilgili kurum müdürleri eşlik etti. 

Bakan Murat Kurum, yıkılması ardından devam eden hukuki süreç nedeniyle yıllardır mezbelelik halde bekleyen eski Melia Kasım Oteli alanındaki sorunun çözümü için sahibi İş Adamı Osman Ör ve İl Jandarma Komutanlığının kullanımında olan tarihi askeri gazino binasının da millet kıraathanesi olması için İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Hakan Başakçı ile görüştü. Uğur Mumcu Meydanı yanındaki otopark alanının da, altı otopark üzerinin meydan olması ve Belediye Binasının yıkılması için Belediye Başkanı Barış Ayhan'dan gerekli çalışmaların yapılmasını isteyen Bakan Kurum, gereken desteği bakanlık tarafından vereceklerini söyledi. 

Editör: Vitrin Haber