Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bakanlığı ile ilgili bir dizi açılış ve etkinliğe katılmak üzere Sinop'ta geldi.  

Özel uçakla Sinop Havalimanı'na inen Bakan Eroğlu'nu burada İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş ile Sinop protokolü karşıladı. 

SİNOP'A 83 MİLYON TL'LİK YATIRIM 
İlk olarak Sinop Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada kendisini bekleyen protokol üyeleri ile selamlaştı, ardından Valilik şeref defterini imzaladı. Daha valilik toplantı salonunda basın mensuplarının karşısına geçen Eroğlu, burada çeşitli açıklamalarda bulundu. Sinop'ta 83 milyon lira yatırım bedelli 5 tesisin temel atma ve açılışını yapacaklarını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Sinop’un yatırımlardan en çok pay alan iller arasında yer aldığını ifade etti. Eroğlu; “Bugün inşallah ormancılık ile ilgili bir paket tesisin temelini atacağız. Bu tesislerden 2 adedi taşkın koruma tesisi, 1 adedi ağaçlandırma ve ormancılık faaliyetleri 2 adedi ise Doğa Koruma Milli Parklar Müdürlüğünün faaliyetleri ile alakalı. Ayrıca bu tesislerden 1 tanesinin bugün açılışını gerçekleştireceğiz. Temeli atılacak tesisler ile 2 ilçe merkezi ve 700 dekar arazi taşkın zararlarından korunacak. Orman köylüleri desteklenecek, orman alanları artırılacak, orman bakımı ve gençleştirilmesi, toprak muhafaza ve erozyon kontrolü tesisi ve bakımı, orman emvali üretimi, orman içi yollar, ayrıca bina ve tesis inşaatları yapılacak. Hamsilos tabiat parkı çevre düzenleme çalışmaları yapılacak. Açılışı yapılacak tesis ile ise yaban hayvanlarının tedavi ve rehabilitasyonları yapılacak ve vatandaşlarımız, tabiatla buluşturulacak” dedi.

SON 15 YILDA 1 MİLYAR 560 MİLYON TL YATIRIM YAPTIK
Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından Sinop’a muazzam yatırımlar yapıldığını belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, son 15 yılda Sinop’a yapılan yatırım tutarının 1 milyar 560 milyon TL olduğunu söyledi. Eroğlu; “Orman ve su işleri bakanlığı olarak Sinop’umuza muazzam yatırımlar yaptık. Sinop şehir merkezi, Erfelek ilçe merkezi ve 33 yerleşim yerine 19,11 milyon metreküp içme suyu sağladık. 5 baraj inşa ettik. 2 barajımız inşaat safhasında. Yine yatırımlar kapsamında 47 bin 390 dekar araziyi sulamaya açtık ve çiftçilerimize yıllık 28 milyon TL zirai gelir artışı sağladık. 28 derenin ıslahını tamamladık. 47,5 milyon fidanı toprakla buluşturduk. 2 şehir ormanı,5 bal ormanı ve 12 mesire yeri tesis ettik. Orman köylerinde yaşayan 4 bin 396 aileye 20,2 milyon TL ferdi proje kredisi ve desteği sağladık. Orman köylülerimiz için yeni gelir kapıları açtık. 18 adet meteoroloji gözlem istasyonu, 1 adet havaalanı otomatik meteoroloji gözlem istasyonu, 2 adet deniz otomatik meteoroloji gözlem istasyonu ve 1 adet yıldırım tespit ve takip sistemi kurduk” diye konuştu.

AKGÖL, TÜRKİYE'NİN 237'NCİ TABİAT PARKI İLAN EDİLDİ 
Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, Ayancık ilçesine 38 kilometre mesafede bulunan Akgöl'ün tabiat parkı ilan edilmesi için kendilerine talepte bulunulduğunu hatırlatarak, Sinoplulara bir müjde vermek istediğini söyledi.
Eroğlu, 400 dekar büyüklüğündeki Akgöl'ün, Türkiye'nin 237'nci tabiat parkı ilan edildiği bilgisini paylaşarak, "Şimdi burada imzasını atıyorum ve Akgöl'ü tabiat parkı ilan ediyoruz. Ülkemize ve Sinoplulara hayırlı, uğurlu olsun. Artık geriye buranın daha fazla tanıtılması kalıyor. Tüm ilgili arkadaşlara gerekli talimatları veriyorum, ne gerekiyorsa yapılacak" dedi. 

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Veysel Eroğlu, valilik ziyareti ardından AK Parti Sinop İl Başkanlığı'nı da ziyaret ederek teşkilat üyeleriyle bir araya geldi. Parti toplantı salonunda teşkilat mensuplarıyla buluşan Eroğlu, yürütülen çalışmalar hakkında partilileri bilgilendirdi. Bakan Eroğlu daha sonra İskele Meydanı'nda gerçekleştirilen 83 milyon lira yatırım bedelli 5 tesisin Toplu Temel Atma ve Açılış Merasimi İle Orman Köylülerine Kullandırılan Gelir Getirici Tür ve Orköy Kredileri Sertifika Dağıtımı Merasimine katıldı.

Editör: Vitrin Haber