Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı'yı makamında ziyaret eden Bakan Dönmez, Çakıcı'dan ilçe hakkında bilgiler aldı. Görüşme ardından Bakan Dönmez ve Başkan Çakıcı belediye önünde toplanan vatandaşlara hitap etti. 

Boyabat’a doğal gazın gelişi nedeniyle Bakan Dönmez’e teşekkürlerini sunan Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı, “Bakanımıza ‘abat şehir Boyabat’ımıza hoşgeldiniz’ dedik. Abat bir yere gittiğiniz zaman mutlu olmak huzur bulmak demek. ‘Dünyada 4 abat şehir var’ dedik biz. İslamabad, Aşkabat, Sadabat, Türkiye’de de Boyabat. Boyabat Belediyesi’nin projeleri değerli Boyabatlılar şuna inanınki İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin projelerinden daha değerli daha kıymetli daha güçlü. Meydan projemizle, doğal gazımızla, cam terasımızla, kültür merkezimizle, caddemizle sokağımızla hem sizin gönlünüzü hem de bu şehrin sokaklarını caddelerini nakış gibi işleyeceğiz inşallah. Ne zaman ki bu millet devletiyle milletiyle el ele olduğu zaman başı devamlı göklerde olmuş. Lideriyle milletiyle güçlü olmuş. İşte Boyabat bunun avantajını yaşıyor” dedi.

İlçeye doğal gazın gelişi ile ilgili neden daha önce bir tören yapılamadığını anlatan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez ise, “Sevgili Boyabatlılar hepinizi selamlıyor, Cumhurbaşkanımızın da selamını iletiyorum. Aslında Sinop’a ve Boyabat’a bizim geçtiğimiz yıl bir sözümüz vardı. Bu doğal gaz verme töreninin burada bizzat yaparak bu mutluluğu sizlerle birlikte yaşama arzusundaydık. Birkaç defa da tarih belirlememize rağmen salgın ve elimizde olmayan nedenlerle ertelemek durumunda kaldık. ‘Bizi beklemesinler yoksa Boyabat soğukta kalacak’ dedim. ‘Boyabat’ın soğukta kalmasına gönlümüz razı değil, bir an önce kullanmaya başlayın biz geliriz, bir çayımızı içeriz, hayırlı olsun der gideriz’ dedim” diye konuştu.

Bakan Dönmez doğal gaza kavuşan aile ile çay içti
Bakan Dönmez, konuşmasının ardından Cami Kebir Mahallesi'nde doğal gaza kavuşan Bayram ve Zeliha Daldal çiftinin evini ziyaret etti. Ailenin çardağında ikramları kabul eden Dönmez ve beraberindekiler, doğal gaz kullanılarak demlenen çayı yudumladı. Bayram Daldal, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Bakan Dönmez'e teşekkür etti. Odun ve kömürden kurtulduklarını söyleyen Daldal, "Kömürün pisliği, eve çıkarması, indirmesi zordu. Şimdi düğmeye basıyorsun, gaz yanıyor. Tüp bitti derdi yok. Bakanımızın geleceğinden haberimiz yoktu. Hazırlıksızdık. Doğal gazla ilk çayı içtik. Çok da memnun oldu. Allah razı olsun. Buraları da beğendi. Çok güzel oldu." ifadelerini kullandı. Dönmez çocuklar ve aile ile samimi pozlar verdi.

Bakan Dönmez'e Boyabat ziyareti sırasında Sinop Valisi Erol Karaömeroğlu ve AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş eşlik etti.