Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Sinop'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ayancık ilçesinde sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya geldi. 

İlçede bakanlığı tarafından sürdürülen projeleri inceleyen Bakan Arslan, daha sonra özel bir tesiste düzenlenen yatırımları değerlendirme toplantısına katıldı. 

Bakan Arslan, burada yaptığı konuşmada, Sinop'un doğal güzellikleriyle ön plana çıkan bir il olduğunu, kendilerinin de yaptıkları ve yapacakları yatırımlarla bu güzellikleri dünyaya tanıtmak istediklerini bildirdi. 

Sinop Havalimanı'nın, yapımı devam eden yeni terminal binasının kısa sürede hizmete gireceğini vurgulayan Arslan, Türkiye'nin özellikle son on beş yılda ulaşım alanında büyük gelişmeler kaydettiğini anlattı. 

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Marmaray ve Avrasya Tüneli gibi büyük projelerin ülkenin kalkınmasına gelişmesine önemli katkılar sunduğuna işaret eden Arslan, şöyle devam etti:

"Avrupa'dan kalkan bir yükün Asya'ya giderken Türkiye üzerinden gidebilmesi için ulaştırmanın, büyük projelerinin tamamlanmış olması lazım ki Türkiye üzerinden geçen her tırdan biz para alalım. Her trenden, her kamyondan, hava sahamızı kullanan her uçaktan, limanımıza uğrayan her gemiden para alalım ki böylece Türkiye büyüsün ve 81 iline yatırım yapacak kaynağı olsun. Demek ki büyük projeler sadece İstanbul ve Ankara'yı ilgilendirmiyor. Sinop'u da, Kars'ı da Mersin'i de ilgilendiriyor. Biz böyle bakıyoruz. Böyle baktığımız için de 81 ilimize yatırım yapıyoruz." 

Toplantıda Sinop'a yapılan yatırımlara ilişkin rakamlar da veren Bakan Arslan, sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin sorun ve talepleri dinledi. 

Arslan, daha sonra Sinop Valiliğini ziyaret ederek valilik şeref defterini imzaladı. Vali Hasan İpek ise Bakan Arslan'a gemi maketi ve el yapımı bıçak hediye etti. 

 
Editör: Vitrin Haber