24 Haziran Genel Seçimleri öncesi milletvekilliği aday adaylığı için görevinden istifa eden Ayancık'ın başarılı Belediye Başkanı Ayhan Ergün'e Samsun Büyükşehir Belediyesinden üst düzey görev verildi.

Üç dönem üst üste Ayancık Belediye Başkanlığı görevini yürütün Ayhan Ergün, atama kararını kamuoyuna sosyal medya hesabından duyurdu. Ergün açıklamasında: "Değerli dostlarım, bu gün itibariyle Samsun Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı olarak atamam gerçekleştirildi. Daire Başkanı olarak atanmamda emeği geçen başta AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığına, Sinop Milletvekilimiz sayın Dr. Nazım Maviş'e, Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zihni Şahin’e Samsun İlkadım Belediye Başkanı sayın Erdoğan Tok'a, Yerel Yönetimler Genel Müdürü sayın Turan Konak ve Samsun Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri sayın Coşkun Öncel beye teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

AYHAN ERGÜN KİMDİR?
Ayhan Ergün, 2004-2018 yılları arasında Ayancık Belediye Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve üç çocuk babası olan Ergün, Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü mezunu. Pek çok sivil toplum kuruluşlarında ve odalarda yöneticilik görevinde bulunan Ayhan Ergün, belediye başkanlığı dönemi içerisinde Ayancık ilçesinde kamunun ortak menfaatine olan birçok büyük ve önemli hizmet ve projeleri hayata geçirdi. 24.06.2018 tarihinde yapılan olan erken genel seçimlerde Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adayı başvurusu için, 2004 yılından itibaren sürdürdüğü Ayancık Belediye Başkanlığı görevinden 26.04.2018 tarihinde ayrılmıştı.
Editör: Vitrin Haber