Aşırı yağışlar nedeniyle Ayancık ilçesinde metrekareye düşen yağış miktarının 240 kilogramdan fazla olması ve yağışların gece boyunca devam etmesi sonucu Ayancık Çayı taşarak ilçe sular altına kaldı.

Aşırı yağışlar nedeniyle ilçedeki bağlantı yollarında heyelan ve çökmeler meydana gelerek Ayancık ilçesinin karayolu bağlantısı kesildi. Gece boyunca gerçekleştirilen çalışmalar ile heyelan ve göçüklerin giderilmesiyle ilgili çalışmalar sürüyor. Ayancık Çayının üzerinde bulunan köprüler aşırı yağışlar sonucu deredeki su debisinin artması ile yıkıldı. Ayancık ilçesindeki sel felaketinin boyutu ise yağışların durması ve suların çekilmesi ile daha net bir şekilde ortaya çıktı. 

METREKAREYE 240 KG YAĞIŞ
Metrekareye 240 kilogramdan fazla yağışın düştüğü Ayancık ilçesinde gece saatlerin yağışın durması ile selin oluşturduğu tahribat suların çekilerek denize akması ile daha da net olarak görüldü. Havadan drone ile alınan görüntülerde ilçenin yüksek kesimlerinde şiddetli yağışlarla birlikte selin yüksek kesimlerden önüne katarak taşıdığı çamur, tomruk ve diğer malzemelerin ilçe merkezinin birçok yerine ulaştığı görüldü. İlçedeki birçok işyeri ve evin içi de sel ile birlikte gelen çamur ile doldu. Yetkililer tarafından ilçede selin yol açtığı hasarın giderilerek yaraların sarılması için çalışma başlatıldı. 

Editör: Vitrin Haber