Sinop'ta sabaha karşı etkili olan sağanak yağış sonrası Ayancık ve Türkeli ilçelerinde meydana gelen sel nedeniyle bazı köprüler yıkıldı. Sinop'u sahilden Kastamonu'ya bağlayan Ayancık ve Türkeli bağlantısı tamamen koptu. 

Sabah saat 04.00 sıralarında etkisini artıran yoğun yağış nedeniyle Ayancık ve Türkeli ilçesinde sel ve su baskınları meydana geldi. Sel nedeniyle Ayancık'a bağlı Yenikonak köyünde Babaçay ve Kırındı köprüleri yıkıldı. Türkeli ilçesin de de 9 haycvanın telef olduğu selde 1 kereste fabrikası yıkılırken, 2 araç sele kapıldı. Türkeli kent mezarlığında da heyelan meydana geldi. 

Ayancık'ta Vali Dr. Ahmet Cengiz başkanlığında kriz masası oluşturulurken, ilçe merkezinde ki köprüler tedbir amaçlı trafiğe kapatıldı. Yağışların devam ettiğini belirten Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün, olası sel felaketine karşı kent merkezinde tedbir aldıklarını, çalışmaların devam ettiğini söyledi. Bu arada il merkezi ve ilçe merkezlerinde vatandaşlar evlerinden çıkmamaları konusunda yapılan anonslarla uyarıldı. 

Editör: Vitrin Haber