Aşırı yağışlar nedeniyle Genze mevkisinde meydana gelen heyelanda kapanan Ayancık-Sinop güzergahının açılması için karayolları 2-3 alternatifli proje üzerinde çalışırken, heyelanın boyutları ise dudak uçurtuyor. Yapılan incelemede, 300 bin metreküplük heyelan hareketliliği tespit edildi. Yolun kısa sürede açılması zor görünüyor.

Sinop Valisi Hasan İpek, AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş, İl Jandarma Komutanı Albay Şefaattin Serten, Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün,İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, AK Parti İl Başkanı Ali Çöpcü, AK Parti teşkilat üyeleri ve karayolları teknik ekibi heyelan alanında incelemelerde bulundu. Basın mensuplarının da katıldığı inceleme sırasında konuşan Vali Hasan İpek, oldukça büyük bir heyelanla karşı karşıya olduklarını söyledi. 

FARKLI ALTERNATİFLER ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ
Konunun çözümü noktasında 2-3 alternatif çalışma üzerinde durduklarını dile getiren Vali İpek, "Çok büyük bir heyelan var tabi. Bu alanın temizlenmesi çok ciddi vakit zaman alacağı görünüyor. Karayolları Bölge Müdürümüz ve ekibi bir kaç alternatifli çalışma yaptılar. Bu çalışmaların hangisinin daha uygun olduğunu görmek için araziyi yerinde görmek istedim. Onun için bu alana geldim. Bu çalışmamızdan sonra nasıl bir çözüm bulacağız, onu bilahare sizlerle paylaşırız. şu anda sadece inceleme yapıyoruz. Bu güne kadar teknik olarak yapılan çalışmaların bir kaç alternatifi var. Bunlardan hangisinin araziye uygun olduğunu beraberce görmüş olacağız. Amacımız bu" dedi.

300 BİN METREKÜPLÜK HEYELAN HAREKETLİLİĞİ VAR
Karayolları Samsun 7. Bölge Müdürü Kenan Keskin'de, heyelanın boyutlarının oldukça büyük olduğunu dile getirdi. Keskin; "Sayın valimin dediği gibi şu anda bir inceleme yapıyoruz. Biz burayla ilgili 2-3 alternatifli bir çalışma yaptık. Tabi buranın bir an önce bitirilmesi yöre için önemli olduğunu biliyoruz. Bu alternatifleri değerlendirip bir bilgilendirme yaparız. Şu anda bu alanda 300 bin metreküplük heyelan hareketi var. Büyük bir heyelan" diye konuştu. 

AMACIMIZ, YOLU KALICI BİR ÇÖZÜMLE TRAFİĞE AÇMAK
Güzergahın kalıcı bir çözümle ulaşıma açılmasını istediklerini dile getiren AK Parti Sinop Milletvekili Nazım Maviş ise, vatandaşlardan sabır istedi. Nazım Maviş sözlerini şöyle sürdürdü; "Bizim coğrafyamız, zor bir coğrafya. Şubat ayında yine aynı kısımda heyelan hareketliliği yaşanmıştı. O zamanda hareketliliğin devam etmesi nedeniyle bir müddet heyelanın olduğu alana müdahale edilememişti. Şimdi daha büyük bir heyelan hareketliliği ile karşı karşıyayız. Arkadaşlardan aldığımız bilgiye göre, olup biten değil, bir miktarda devam eden bir hareketlilikle karşı karşıyayız. Yüzeyi çok geniş. Sayın bölge müdürümüzün ifade ettiği rakamlara bakıldığında büyük bir heyelan. Bu gün hem valimiz, hem bölge müdürümüz, hem de bölge müdürlüğümüzün teknik ekipleriyle beraber hem yerinde görmek, ondan sonra çözüm önerilerini üretmek üzere burada bulunduk. İnşallah valiliğimiz, bölge müdürlüğümüz, bakanlığımız en kısa ve en süratli bir şekilde çözüm üretmeye çalışacak. Fakat şunu ifade etmek lazım. Zor bir coğrafya ve zor bir kısım, büyük bir heyelan. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte daha kalıcı çözüm üretebilmek için vatandaşlarımızdan bir miktar sabır ve tahammül bekleyeceğiz."
Editör: Vitrin Haber