Toplantı girişimi, Cumhuriyet Halk Partisi Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Av. İnan Savaş Yüksel, Ayancık Belediye Başkanı Hayrettin Kaya, STK ve çevreci platform üyeleri ve vatandaşlar tarafından hukuksuz olduğu gerekçesiyle yapılan protestolar ardından gerçekleştirilemedi.

Yapılamayan toplantı sonrası CHP Milletvekili Barış Karadeniz açıklamalarda bulundu. Karadeniz yaptığı açıklamada; bölgede HES istemediklerini söyledi. Karadeniz; "2012 yılında ÇED'e bile gerek yok denilerek kurulan üretime başlayan, çevreye zararı göz önünde bulundurulup Danıştay'ın mühürlediği bu Hidroelektik Santrali için sözde Halk Bilgilendirme Toplantısı yapılmak istendi. Hukuksuz ve adil olmayan uygulamalarla, vatandaşın istekleri görmezden gelinerek kendi bildiklerini uygulamaya çalışıyorlar" dedi.

Karadeniz açıklamasının devamında; "Bugün burada yıllardır mücadele veren halk bir kez daha doğasına, suyuna ve geleceğine sahip çıktı. Bu ülkenin geleceğine böyle usulsüz, adaletten uzak uygulamalarla kimsenin zarar vermesine izin vermeyeceğiz. Ne Ayancık'ın ne de başka bir alanın rant kapısına dönüştürülmesine göz yummayacağız" diye konuştu.

Editör: Vitrin Haber