Sinop’un Ayancık ilçesinde meydana gelen sel felaketi ardından bölgeye gönderilen su ve ekmeğin halka dağıtımı sürüyor. Gönüllüler ve birçok kurum görevlisinin Ayancık köprüsünde oluşturduğu insan zinciri ile elden ele kent merkezine taşınan tonlarca su vatandaşlara dağıtıldı. İlçede yaşanan görüntüler izleyenleri duygulandırdı. Herkesin tek yürek olduğu afet sonrası paylaşılan görüntüler izlenme rekorları kırdı.

Bu arada başta İstanbul olmak üzere farklı illerdeki Sinop dernekleri de Ayancık için seferber oldu. Sinop Dernekleri Federasyonu (SİNDEF) ile Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) tarafından hazırlanan tırlar dolusu yardım malzemesi yola çıktı.

SİYAD, 4 TIR GÖNDERDİ

Sinop İli ve İlçeleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği (SİYAD) Genel Başkanı Adnan Çeliker'de, hazırlanan yardım malzemelerinin 4 tır ile birlikte felaket bölgesine gönderildiğini söyledi. Çeliker tüm şubeleri ile birle tek vücut olarak bölge halkının yanında olduklarını dile getirdi.

SİNDEF, 3 TIRI FELAKET BÖLGESİNE GÖNDERDİ, BÖLGEDE AŞ EVİ OLUŞTURDU

SİNDEF Başkanı Hasan Dalkıran, bölge halkının yanında olduklarını belirterek, "Sel bölgemiz için düzenlenen yardım organizasyonumuz kapsamında 3 tırımız ihtiyaç sahiplerine ulaşmak üzere yola çıkmıştır. Memleketimizin, hemşerilerimizin geçirdiği bu zor günlerde yardımlarını esirgemeyen organizasyona destek veren herkese teşekkür ederim. Bu arada aş evi oluşturduk ve öğretmen evinde yemekleri yaptırıp vatandaşa akşam dağıtımırı yaptık. Sinop Dernekleri Federasyonu olarak ihtiyaç ne ise karşılamaya devam edeceğiz. Allah sel bölgesinde kalan herkesin yardımcısı olsun." dedi. Başkan Hasan Dalkıran kıyafet gıdadan oluşan iki tırın daha yola çıkacağını sözlerine ekledi. 

YARDIMLAR DEVAM EDECEK

SİYAD Genel Başkan Vekili Sancaktepe Belediyesi Meclis Üyesi İlknur Ünlü ise, "İki gündür uyumuyoruz. Çok üzgünüz. Yüreğimiz Ayancık'ta. SİYAD ailesi olarak Ataşehir Belediyesi ile birlikte su ve erzak gönderiyoruz. Ataşehir Belediyesi iş makineleri ile bölgeye gidiyor. Kampanyamız devam edecek. Bu ilk kampanyamız. Her zaman hemşerilerimizin yanındayız" ifadelerini kullandı.

AK Parti Sinop Milletvekili Dr. Nazım Maviş'te, "Samsun Büyükşehir Belediyemizden 4 tır su ve ekmek geldi. İlçe belediyelerimiz ve Kızılay'dan da yardımlar geldi. Gönüllü bir grup oluşturuldu. Bu grubumuz ve çevik kuvvet ekiplerimiz dağıtım yapıyor. Karayolları Şube Şefliği kriz merkezine dönüştürüldü. Sayın Ulaştırma Bakanımız da burada. Gün ağarır ağarmaz çalışmalarımıza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber