Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Karadeniz turu için çıktığı gezi kapsamında Sinop’a geldi.

Karadeniz turu için çıktığı gezi kapsamında çeşitli illeri ziyaret eden Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer Sinop’a geldi. Burada çeşitli kurum ve kuruluşlarla görüşen Büyükelçi Wölfer Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya ile Belediye Başkanı Baki Ergül’ü makamlarında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Vali Özata Çetinkaya, ziyaret sonunda Büyükelçi Wölfer'e Sinop'a özgü gemi maketi hediye etti.

Belediye Başkan Ergül ile de makamında bir süre sohbet eden Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer, Ergül’e misafirperverliğinden dolayı teşekkür etti. Gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Baki Ergül, Büyükelçi Wölfer’e Sinop hakkında ve Belediyenin Sinop’ta yürüttüğü çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sonunda Belediye Başkanı Baki Ergül, Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölfer’e Sinop’a özgü kotra hediye etti.

Avusturya Büyükelçisi Dr. Klaus Wölger Sinop programı kapsamında ayrıca; "Ortak Kültürel Miras Türkiye ile Avrupa Birliği Arasında Koruma ve Diyalog” projesinin uluslararası konferansının açılış programına da katıldı.

Editör: Vitrin Haber