Türkiye ciğerlerimizi yakan orman yangınlarıyla uğraşırken, bir de provakatif sosyal medya paylaşımlarıyla da terörize edilmeye çalışılıyor. Sosyal medya mecralarında canımızı yakan orman yangınlarını kullanan bazı gruplar, halkın infiale sürükleyecek çeşitli asılsız paylaşımlarda bulunuyor. 

Bu oyunun bir örneği de Ayancık ilçesi üzerinden oynandı. Sosyal medyaya pompalanan bir paylaşım vatandaşları tedirgin etti. Kastamonu'dan kaçan bir teröristin Batman'ın plaka kodu olan 72 plakalı bir araç ile Ayancık ilçesine geldiği ve ormanlık alanları ateşe vereceği yönündeki paylayım kısa sürede yayıldı. Sinop ve ilçe halkını paniğe sevk eden ve vatandaşın en hassas duygularını suiistimal eden paylaşım üzerine ilçe kaymakamlığı açıklama yapmak zorunda kaldı. 

PAYŞAŞIM YALANLANDI
Ayancık Kaymakamlığı tarafından yapılan açıklamada: "Sosyal medya ve diğer iletişim mecralarında; 'bir otomobilin Ayancık'taki ormanları yakmak üzere harekete geçtiği' şeklinde paylaşımlar yapıldığı bilgisi alınmıştır. 

Yapılan araştırmalar böyle bir durumun söz konusu olmadığı ve paylaşımın asılsız olduğu anlaşılmıştır. Orman yangınlarına müdahalede gösterilen hassasiyet nedeniyle vatandaşlarımıza şükranlarımızı sunarız. Kamuoyuna duyurulur" denildi.

Hangi grupların neyi amaçladığı ise bu asılsız paylaşımla bir kez daha gözler önüne serildi. Bu tür hassas dönemlerde yapılan her paylaşımın çok iyi seçilmesi gerekiyor.

Editör: Vitrin Haber