Hamburg'daki spor derneklerinin önderliğinde kurulan "Hamburg'dan Soma'ya Uzanan Eller" adlı komite, toplanan yardımları yerlerine ulaştırdı. Asider Başkan Yardımcısı ve Basın Sözcüsü Erdal Altuntaş‘da Soma`daki Sinoplu aileleri ziyaret ederek başsağlığı diledi.

Hamburglu spor derneklerinin başı çektiği ve Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren ailelere katkıda bulunmak amacıyla toplanan paralar Soma'ya ulaştı. Soma'daki maden faciası sonrası kurulan "Hamburg'dan Soma'ya Uzanan Eller” komitesini temsilen Soma'ya gönderilen Avrupa Sinoplular Derneği (Asider) Başkan Yardımcısı ve Hamburg Türk Basın Birliği Başkanı Erdal Altuntaş, İnter Hamburg Spor Kulübü Başkanı Mehmet Geyik ve Galatasaray Hamburg Derneği yöneticisi Murat Cinkaya, Soma için toplanan 113.000 TL`lik yardımı mağdur ailelere ulaştırdılar. ASİDER Başkan Yardımcısı Erdal Altuntaş, daha önce Sinopta vekaleten Vali olarak görev yapmış olan Soma Kaymakamı M. Bahattin Atçı'yı da makamında ziyaret ederek Soma faciasında hayatını kaybeden Kader Yıldırım, Ali Yüksel, Tolga Özcan, Yıldırım Güney, Cemal Yıldız ve Mehmet Şentürk`den oluşan 6 Sinoplu aile hakkında bilgi aldı. 

Hepsi Sinoplu olan Soma Sosyal Yardımlaşma Vakfı Müdürü Semiha Gürleyen, Soma Belediye Başkan Yardımcısı Sabır Tuna ve Soma Sinoplular Derneği Başkanı Erol Engin de ASİDER yöneticisi Erdal Altuntaş`a yakın ilgi gösterirken Sinoplu mağdur aileler hakkında bilgi verdiler. Manisa`da yaşayan Mehmet Şentürk ve Sinop`a giden Tolga Özcan`ın ailesi dışındaki 4 Sinoplu aileyi evlerinde ziyaret eden Altuntaş, Hamburg`dan getirdikleri yardımlardan bu ailelere 1000`er TL yardımda bulunarak, sorunlarını dinledi. Mağdur ailelerin banka hesap numaralarını alan Altuntaş, “Sizlere ASİDER başkanı ve üyelerinden selam getirdim” diyerek ASİDER`in Almanya`da yapmış olduğu geceden elde gelirin bir kısmını, önümüzdeki günlerde bu ailelerin hesaplarına göndereceklerini belirtti. ASİDER Başkan Yardımcısı Erdal Altuntaş`a iki gün boyunca eşlik eden Soma Sinoplular Derneği Başkanı Ayancıklı Erol Engin, Soma Maden Şehitleri Mezarlığının yerini gezdirirken, “Şehitlikde 301 sehidden sadece 40'ının mezarı bulunuyor. Diğer şehitlerin mezarları ise köylerinde veya memleketlerindeki aile mezarlıklarında toprağa verildi. Fakat yakın bir zamanda 301 maden şehidi için buraya anıt dikileceği belirtildi” dedi.



Editör: Vitrin Haber