ASİDER, Sinoplu gurbetçilerin Avrupa'dan Sinop'a direkt uçuş talebi için çalışmalarını sürdürüyor.  Bu kapsamda ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal ile yönetim kurulu üyeleri, Sinop Valisi Köksal Şakalar, AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun,  gurbetçilerin talebine ilk kulak veren ve ilk somut adımı atan Sinop Ticaret ve Sanayi (STSO) Başkanı Salim Akbaş ile Türk Hava Yolları (THY) Sinop Satış Müdürü Dr. Ramazan Bingül'ü makamlarında ziyaret etti. 

GİRESUN: GEREKLİ GİRİŞİMLERDE BULUNDUK
Gurbetçilerin direkt uçuşlarla ilgili taleplerinin yerine getirilmesi için ellerinden geleni yapacaklarını belirten AK Parti Sinop İl Başkanı Uğur Giresun,  bakanlık nezdinde Sinop'un uluslararası uçuşlara açılması ve havalimanında gümrük işlemlerinin başlatılması için personel görevlendirmesi noktasında girişimde bulunduklarını söyledi.  

ASİDER OLARAK MEMLEKETİMİZ VE ÜLKEMİZ İÇİN ÇALIŞIYORUZ
ASİDER yönetimi daha sonra, bu talebe ilk kulak veren Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş’ı makamında ziyaret etti. Başkan Salim Akbaş'a tüm gurbetçiler adına girişimlerinden dolayı teşekkür eden ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal; “Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş’ı direkt uçuşlarla ilgili başlattığımız çalışmalarla ilgili ziyaret ettik. Sayın başkanımız bu işi sahiplendi ve işin altına elini koydu. Başkanımıza çok teşekkür ederiz. Allah kendisinden razı olsun. Bizde bir Sinoplu olarak, ASİDER olarak derneğimizin çalışmalarını Sinop’ta en iyi şekilde yansıtacağız. Çalışmalarımızı Sinop’ta en hızlı şekilde yürüterek gerçekleştirmeyi planlıyoruz. İnşallah hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bizde memleketimizi, ülkemize hizmet için çalışıyoruz. Kendilerine ilgi ve alakalarından ötürü çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Avrupa'da 120 bini aşkın Sinoplu gurbetçinin yaşadığını kaydeden ASİDER Başkan Yardımcısı Ünal: "Avrupa'da yaşayan Sinoplu gurbetçi sayısı 120 bini aşıyor. Buna ek olarak bize en yakın Kastamonulular ve Samsun Bafralılar da bundan istifade edeceklerdir" diye konuştu.

KONUYU ŞEHİR VE ÜLKE GÜNDEMİNE TAŞIDIK
Daha sonra konuşan Sinop TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salim Akbaş, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. 

Salim Akbaş sözlerini şöyle sürdürdü; “Üstlendiğimiz görevin içerisinde bizimle hemşehrilik bağı ile bağlı olan insanların ihtiyaçlarını giderme noktasında da bir başarımız olursa bizde mutlu oluruz. Kişisel hiçbir beklenti içerisinde olmadan bugüne kadar çözülmesini umut ettiğim bir sorun olarak gördüğüm konuyu ülke ve şehir gündemine taşıdık. Başarılı olacağımıza inanıyorum. Elimizden ne geliyorsa sonuna kadar yapacağız. En azından bayrağı yukarı doğru çıkartıp kıvılcımı ateşlediğimizi düşünüyorum".
Almanya’dan Sinop’a direk uçuşlarla ilgili gelinen nokta açısından bilgi veren Akbaş; “Şuan da özel firma olan Pegasus ile yakın bir ilişki içerisindeyiz. Yurtdışından Sinop’a gelecek olan tahmini müşteri rakamlarını çıkarttık. Bu bilgileri kendileri ile whatsapp ile paylaşmıştık. Şimdi de mail ortamında paylaşarak kendi gündemlerine almaları için çalışacağız. Daha sonra yüz yüze görüşmelerle de önümüzdeki günlerde bu uçuşun sağlıklı bir şekilde olması noktasında başarı elde edeceğimize inanıyorum. Gerekiyorsa bu iş ile ilgili tüm kent aktörlerini de bu işe dahil edip bir lobi faaliyeti ile başarı elde etmek için gayret içerisinde olacağız” ifadelerini kullandı. 

ASİDER yöneticileri daha sonra Türk Hava Yolları (THY) Sinop Satış Müdürü Dr. Ramazan Bingül'ü ziyaret etti. Ziyaretlere ASİDER Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal, ASİDER Türkiye Sorumlusu Mevlüt Aydın, ASİDER üyeleri: Hüseyin Usta, Selamet Altuntaş, Mehmet Salmaç ve Ramazan Algan katıldı.

Editör: Vitrin Haber