Merkezi Almanya‘nın İserlohn kentinde olan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) tarafından geleneksel “Sinoplular Şöleni“  düzenlenecek. 

Almanya’nın  Datteln kentinde düzenlenecek olan ve Cankan Grubu‘nun solisti Malik Ayhan ile Aydın Çimen, Harbi Enver, Erol Aydın, Grup X.Fert ile Sinop Halk Oyunları Ekibi‘nin sahne alacağı şölenin geliri Sinop Üniversitesi‘ne bağışlanacak. 

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, şölene Sinop Valisi Yavuz Selim Köşger’i,  Sinop AK Parti Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyon Başkanı Mehmet Ersoy‘u, Sinop CHP Milletvekili ve CHP Grup Başkan Vekili Engin Altay’ı, İstanbul Ak Parti Milletvekili Şirin Ünal‘ı, Sinop Belediye Başkanı  Baki Ergül‘ü, Ayancık Belediye Başkanı Ayhan Ergün‘ü, Boyabat Belediye Başkanı Şefik Çakıcı‘yı, Dikmen Belediye Başkanı Saim İstanbullu‘yu, Durağan Belediye Başkanı Ahmet Kılınç'ı, Erfelek Belediye Başkanı Muzaffer Şimşek‘i, Gerze Belediye Başkanı Osman Belovacıklı‘yı, Saraydüzü Belediye Başkanı Hasan Peker‘i, Türkeli Belediye Başkanı Halil Dilek Özcan‘ı  ve Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan‘ı  davet ettiklerini söyledi.

ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Sinop‘umuzun AK Parti Milletvekili Sayın Mehmet Ersoy aracılığı ile Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan‘a şölenimiz için bir davetiye gönderdik.  Bu arada Sinop’un iki değerli milletvekili Mehmet Ersoy ile Engin Altay şölenimize iştirak edeceklerini ifade ettiler. Bu bizleri  fazlası ile mutlu etti. Sayın Valimiz Yavuz Selim Köşger ile belediye başkanlarımızı ve Sinop Üniversite’mizin değeri Rektörü Sayın  Prof. Dr. Recep Bircan’ı  ağırlamaktan büyük mutluluk duyacağız” dedi. 

İstanbul’dan sonra Sinop dışında en çok Sinoplunun Avrupa’da yaşadığını altını çizen ASİDER Başkanı Ali Çalışkan, “Avrupa‘da 120 bine aşkın Sinoplu yaşıyor. ASİDER kuruluşundan beri Avrupa’da yaşayan tüm Sinopluları kucaklayan bir dernek oldu. Olmaya da çalışıyoruz. Zaten ASİDER, Avrupa’da Avrupa genelinde örgütlenen tek yöresel dernek.  Yeni yönetim olarak uzun bir aradan sonra, geleneksel hale gelen şölenimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu şölen Avrupa‘daki Sinopluların kucaklaşma gecesi olacak” şeklinde konuştu.

Editör: Vitrin Haber