Avrupalı Sinopular Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (ASİDER) 9. dönem olağan genel kurulunu yaptı. ASİDER Başkanı Ali Çalışkan dördüncü defa üst üste derneğin başkanı seçildi. 

DİTİB Mescidi Aksa Camii toplantı salonunda yapılan seçimlere ASİDER’in Almanya genelindeki delegeleri katıldı. Divan kurulu seçimlerinde Cesur Özkaya, Barış ve Resul Polatkan divan kurulu seçilerek toplantı yönetimini ele aldı. 

Faaliyet raporu ve mali raporların okunmasından sonra eski yönetim oybirliğiyle aklandı. Gündem maddelerinde yer alan “tüzük değişikliği” maddesi delegelerin oylamasıyla kabul edilerek yönetim kurulu 5’den 10’a çıkarıldı ve yönetim yedeklerle birlikte 16 kişi olarak tüzük değişikliği kabul edildi.
 
Daha sonra derneğin hedefleri, vizyonu ve misyonu üzerine karşılıklı konuşmalar ve fikir alışverişi yapıldıktan sonra seçimlere geçildi. Başkanlık için başka aday çıkmayınca Ali Çalışkan tekrar başkanlığa aday gösterildi. Tek liste halinde tek aday olarak seçime giren Çalışkan, oybirliğiyle ASİDER‘in 9. Dönem başkanlığına seçildi. 

Yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:Sahra Şahin, Şirvan Ünal, Erdal Altuntaş, Cesur Özkaya, Ecmel Yalçın, Bayram Çetin, Şevket Öztürk, Orhan Çetin ve Ahmet Yıldız. Yedek üyeiklere Kadir Sönmez, Erhan Yıldız, Aslan Özdemir, Barış Aydın, Fatih Ünal ve İbrahim Çelik.

Denetleme Kurulu ise; Ümit Demircan, Birol Üstün, Yüksel Erdem, Resul Polatkan (yedek) ve Nurettin Can‘dan (yedek) oluştu. Asider’in Türkiye’deki çalışmalarını takip etmek üzere ise yılın büyük bir kısmını Sinop’da geçiren üyelerden Mevlüt Aydın ve Aslan Açıkgöz’den oluştu.
 

Başkan Ali Çalışkan yaptığı konuşmada aynı gayret ve özveriyle çalışmaya devam edeceklerini belirterek; “Bizim tek bir siyasetimiz olacak. O da Sinop. Sinopluların kimliğini ve aidiyetini güçlü şekilde oluşturmak ve korumaktır. Gençlerimize ve kadınlarımıza dernekte aktif roller vermeliyiz. Ramazan ayında bazı bölgelerde düzenleyeceğimiz iftarlara tüm hemşehrilerimiz katılsınlar. Ayrıca ASİDER olarak yapacağımız Hıdirellez şenlikleri ile sezon öncesi faaliyetlerimizi bitireceğiz. İzin zamanında da Sinop’da çeşitli etkinlikler yapmayı planlıyoruz” dedi.
 
 

Editör: Vitrin Haber