Merkezi Almanya'da bulunan Avrupalı Sinoplular Kültür ve Sosyal Dayanışma Derneği (ASİDER) yöneticileri Almanya’dan Sinop'a direkt uçuşların başlatılmasına yönelik çalışmalarını sürdürüyor. 

ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan, ASİDER Genel Başkan Yardımcısı Şirvan Ünal ve ASİDER Türkiye temsilcisi Aslan Açıkgöz Sinop'ta görev yapan basın mensuplarıyla SİAD Sinop Şubesinde bir araya geldi.

AVRUPA'DA TÜRK PASAPORTU TAŞIYAN 90 BİN SİNOPLU VAR 
Avrupa’da yaşayan ve Türk pasaportu yaşan 90 bin Sinoplunun olduğunu belirten ASİDER Genel Başkanı Ali Çalışkan, bu yönüyle yurt dışı seferlerinin bir an önce başlamasının gurbetçiler için önemli olduğunu söyledi. Ali Çalışkan sözlerini şöyle sürdürdü; "Avrupalı Sinopluların neden direk uçuş istediğini sizlere söyle anlatayım. Avrupa’da yaşayan ve Türk pasaportu yaşan 90 bin Sinoplu mevcut. Bu sayı resmi kayıtlarla birebir örtüşen bir sayıdır. Lakin ortalama 4 kişilik bir hanede yaşayan Avrupalı Sinopluların her birinde bu pasaport bulunmuyor. Bu sebeple kayıtlara sadece pasaport taşıyan vatandaşlarımız geçiyor. Buradan 90 bin rakamının gerçekte nerelere çıktığını bu şekilde görebiliriz. 

HER GÜN UÇAK DOLDURABİLECEK KAPASİTEDEYİZ
Bugün Sinop’a yurt içinden haftalık yaklaşık 10 uçak seferi oluyor. Biz Avrupa seferlerine de başlatabilirsek, Sinoplular olarak her gün uçakları doldurabilecek kapasiteye sahibiz. Burada asıl önemli olan, doğasıyla tarihiyle keşfedilmeyi bekleyen Sinop’umuza Almanları da taşıma fırsatı yakalayacağız. Çünkü alternatif turizm konusunda Avrupalılar çok büyük bir arayış içerisinde. Bu durum Sinop’umuzun ekonomisine çok büyük katkılar sağlayacak. Bizim bu talebimize Sinop Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımız Sayın Salim Akbaş çok büyük destek verdi. Kendisine çok teşekkür ediyoruz. Kendisi gerekli görüşmeleri yaptı. Her şeyin hazır olduğunu biliyoruz. Burada öncelikli ihtiyacımız gümrük. Bu anlamda gerekli kurum ve kuruluşlardan destek bekliyoruz. Biz Sinop’a bir şeyler katmak istiyoruz. Dışarıdan insanları Sinop’a getirmek istiyoruz. Bu girişimimize destek bekliyoruz ve bunun da karşılığını alacağımıza inanıyorum. Biz oradaki tüm alt yapıyı tamamladık. Buradaki alt yapının tamamlanması gerekiyor. Bu anlamda tüm siyasilerimizden ve mülki amirlerimizden destek bekliyoruz. Bu şekilde sonuca ulaşılacağına inanıyoruz"

Toplantıya Sinoplu İşadamları Derneği (SİAD) Genel Başkanı Rafet Orhan, Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel, SİAD Genel Sekreteri Barbaros Baltacı, Vitrinhaber Gazetesi Kurucusu Gazeteci Serhat Özşahin, Sosyal Medya Aktivisti Gazeteci Halit Gümüş ile basın mensupları katıldı.

Editör: Vitrin Haber