İYİ Parti Sinop İl Başkanı Yılmaz Şanlan yaptığı açıklamada, Sinop'ta bazı alanların kapatılarak girişlerin ücretli hale getirilmesini eleştirdi. 
Şanlan: "Tüm Sinop Halkımızdan da bu yanlış uygulamanın iptali yönünde, gerekli tavrı göstermelerini bekliyoruz" dedi. 

HALKIN BÜYÜK TEPKİSİ VAR
Yılmaz Şanlan açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Milletimizin ekonomik sıkıntılarla boğulduğu, gelirlerin giderleri karşılamadığı bu sıkıntılı dönemde nefes almak, doğanın lütuflarından faydalanarak birazda olsa kafasını dinlemek için şehrimiz insanlarının uğrak yeri olan, çapara balıkçılarının avlandığı, tekne balıkçılarının kayıklarının çekek alanı olan Akliman, Hamsilos gezi bölgesinin girişinin kapatılarak ücretli hale getirilmesi Sinop halkının ve Abalı köyü sakinlerinin büyük tepkisine neden olmuştur. 

OLDU BİTTİYE GETİRİLMEMELİ
Kendimde Abalı köyü Akliman mahallesinde ikamet eden bir vatandaş olarak bu uygulamanın doğru olmadığını düşünüyoruz. Bu uygulamanın kesinlikle iptal edilmesi yönünde yasal tepkimizi en üst seviyede göstereceğiz. Milli parkların yolu kapatacağına, kapatılmasına müsaade edeceğine, hatta peşkeş çekeceğine bahsi geçen bölge içinde işletme kurulan alanları ihale yoluyla kiraya vermesi uygun olandır. Örneğin büfe, kafeterya veya tesis yapılan alanları kiraya vererek yoldaki ücretli uygulamasını kaldırması Sinop halkının beklentisidir. Oldu bittiye getirilerek yapılan bu yer tahsisinin Sinop turizmine faydadan çok zarar verir. Devletimizin önceliği vatandaşımızın menfaatini gözetmek, faydalı uygulamalar yapmaktır. Bu uygulamanın derhal kaldırılması yönünde yetkilileri sorumluluk almaya davet ediyoruz. Tüm Sinop Halkımızdan da bu yanlış uygulamanın iptali yönünde, gerekli tavrı göstermelerini bekliyoruz"
 

Editör: Vitrin Haber