Sinop; bünyesinde Anjiyo ve Kalp Damar Cerrahisi Merkezi (KVC) ünitesinin de olduğu 300 yataklı yeni ve modern bir binaya kavuşuyor. Akıllı bina konseptindeki yeni hastane binası, kendi elektriğini de kendisi üretecek. Sinop Atatürk Devlet Hastanesi yanında yapımı süren modern hastane ve içerisindeki anjiyo ve kalp damar cerrahisi merkezi ile dışarıya sev eden değil, dışarıdan sevk alabilecek bir konumda olacak. 

Hastane inşaatı tam hız sürerken, AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, beraberindeki Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik ve teşkilat üyeleriyle birlikte, yüzde 42 oranında tamamlanan 300 yataklı yeni devlet hastanesini yerinde inceledi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Alper Delier, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Usanmaz ve yetkililer ile birlikte inşaat sahasını gezen AK Parti heyeti, çalışmalar hakkında genel bilgi aldı. 

74 POLİKLİNİK, 32 YOĞUN BAKIM ÜNİTESİ VAR
Yeni hastanenin yatırım bedelinin 61 milyon 11 bin TL olduğunu belirten AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü, inşaatın yüzde 42 oranında tamamlandığını ve hızlı bir şekilde sürdüğünü söyledi. 300 yatak kapasiteli yeni binanın 74 poliklinik odası, 32 yoğun bakım ünitesi ve 8 ameliyathane sayısıyla bölgesinde önemli bir sağlık kompleksi olacağını kaydeden Ali Çöpcü, "Atatürk Devlet Hastanesi inşaat çalışmaları yoğun bir şekilde devam ediyor. Akıllı hastane konseptiyle hizmet verecek olan hastanemiz yaklaşık 40 bin metrekare kapalı alan, 9 bin 600 metrekare oturum alanına sahiptir. Bina 3 blok ve 11 kattan oluşmakta. Atatürk Devlet Hastanesi hizmet binası 300 yatak kapasiteli olup, 74 adet poliklinik odası, 8 adet ameliyat hane, 32 adet yoğun bakım ünitesi ve 7 adet doğum salonu 390 araçlık da açık ve kapalı otoparktan oluşmaktadır. İnşaatın yüzde 42’si tamamlandı. İnşaat tamamlandığında Sinop, çok önemli bir sağlık kompleksine kavuşmuş oyacak" dedi. 

AK Parti Sinop İl Başkanı Ali Çöpcü ile Merkez İlçe Başkanı Fatih Özçelik, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Mustafa Usanmaz ile makamında da bir araya gelerek, mevcut hastanede yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. AK Parti heyeti ayrıca, hastanedeki birimleri de ziyaret etti. 


 
Editör: Vitrin Haber