AK Parti Sinop Merkez İlçe Başkanı Faruk Şanoğlu, Ada Mahallesi Seyit Bilal Cami karşısında bulunan kavşakta yapımına başlanan ve halkın tepkisine neden olan inşaat çalışmasıyla ilgili açıklama yaptı. Sinop Belediyesini eleştiren Şanoğlu: yolları daraltan değil, genişleten bir belediyecilik anlayışı beklediklerini söyledi. 

Faruk Şanoğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Ada Mahallesi Seyit Bilal Cami karşısında bulunan ve onlarca binayı birbirine bağlayan ferah bir kavşağı adeta bir ara sokak haline getiren bina inşaatı, son günlerde Sinop kamuoyunu meşgul etmektedir.

Konuyu teşkilatımızla hem imar tekniği, hem de kentsel imar anlayışı açısından detaylıca inceledik. Geçtiğimiz yıl 31 Mart yerel seçimlerine yalnızca günler kala alınan bir encümen kararıyla bu alana takas yoluyla bir inşaat imkanı açılmıştır. Öncelikle kararın 5 yıllık bir belediye yönetiminin sona ermesine 18 gün kala alınmış olması düşündürücüdür.

Kararın hukuki boyutuyla şimdilik ilgilenmiyoruz. Önemsediğimiz kısım bir Belediyenin kendi şehrini yaşanmaz hale getirme yolundaki takdire değer (!) çabasıdır.
Ülkemizde özellikle son 20 yılda belediyeler kentsel dönüşüm çalışmalarıyla yeni yollar, geniş bulvarlar açmakta, kent sakinlerine daha yaşanabilir şehirler sunmaktadır. Fakat Sinop'a geldiğimizde yolları binalarla dolduran, halkını bir adada oturduğu halde denizi göremez hale getiren, şehrini bir labirente dönüştürmekte kararlı bir belediyecilik anlayışla karşı karşıyayız.

Ada bölgesine insani sınırları zorlayacak kadar sıkıştırılmış bir nüfus yoğunluğumuz var. Bu karmaşa içerisinde artık parmakla sayılacak nefes alma mekânları kalmış durumda ve bu alanlarda hızlı bir şekilde yok ediliyor. Son yapılan inşaat ise anlamakta zorluk çektiğimiz yoğunluğu artırma çabasının üzücü örneklerinden biri. Üstelik Gelincik Mahallesinde ana giriş yolunu daraltan ve hiçbir şekilde izahı mümkün olmayan imar uygulamasına tepkiler tazeyken aynı yaklaşımın Ada Mahallesinde devam ettiğini görmek gerçekten hayret verici bir durum.

Hukuk önünde yapılan uygulama belki izah edilebilir, temize çıkılabilir. Fakat bilinmelidir ki kamuoyu vicdanı bu ve benzeri uygulamaları kabul etmeyecek, yarının büyükleri olacak çocuklarımız bıraktığımız kentsel mirasa sitem dolu bir hoşnutsuzlukla bakacaktır.
AK Parti teşkilat mensupları olarak değil, Sinop’un denizinde yüzen, sokaklarında yürüyen, bu şehirde ölecek ve evlatlarının bu şehirde yaşayacağı sıradan Sinoplular olarak sesleniyoruz;

Artık bu şehri gündelik sığ düşüncelerle imar etme yaklaşımından vazgeçin. Yolları daraltan değil, genişleten bir belediyecilik anlayışınız olsun. Konut alanlarında az da olsa nefes alabileceğimiz noktalar bırakın. Sinop’ta yaşayan insanları daha fazla önemseyin. Daha fazla kıymayın şehrimize"

Editör: Vitrin Haber