Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop’un en büyük mahallesi olan Ada Mahallesi’ni ikiye bölmek suretiyle, iki farklı muhtarlık oluşturacaklarını söyledi. Buna göre Ada Mahallesi'nden Zeytinlik Mahallesi adıyla yeni bir muhtarlık doğacak. 

Sinop’un birçok ilçesinden daha fazla nüfusa sahip olan Ada Mahallesi için farklı projeler ürettiklerini ve bunları tek tek hayata geçirmek istediklerini dile getiren Başkan Ergül, bu projelerin hayata geçirilmesi açısından Ada Mahallesi'nin ikiye bölünmesinin önemli olduğunu kaydetti. 

Başkan Ergül; “Ada Mahallesi’ni iki tane muhtarlık yapacağız. Ada ve Zeytinlik Mahallesi olarak ikiye ayıracağız. Çünkü Ada Mahallesi artık bizim bütün kazalarımızdan büyük. Ada Mahallesi’nin nüfusu 20 bin, Gerze, Ayancık gibi ilçelerimizin nüfusu daha az. Bir tek Ada Mahallesi’nin nüfusu Boyabat’tan küçük, Boyabat 26 bin, Ada Mahallesi 20 bin. Dolayısıyla hizmetleri daha iyi götürebilmek için Ada Mahallesini ikiye ayıracağız. Dört tane daha köyü de Sinop’un içine aldığımızda hizmet vermek için ekipmanlarımızın da ona göre iyi olması lazım” diye konuştu

Editör: Vitrin Haber